MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Cevizli Gül Sarması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI8-10 Porsiyon

Bayramı neşesini sofralarınıza taşımaya ne dersiniz? Bayram sofranıza lezzetli ve şık bir tatlı eklemek istemez misiniz? MigrosTV Şefi Halil Şımır, bayram sofralarınıza zarafet katacak, adeta görsel bir şölen sunacak cevizli gül sarması tarifini paylaşıyor! Bu tarif hem kolay hazırlanışıyla dikkat çekiyor hem de muhteşem lezzetiyle misafirlerinizi etkilemeyi garantiliyor. Şimdi gelin, şefimizle birlikte bu enfes tatlıyı yapalım ve sevdiklerimizi şımartmanın keyfini çıkaralım!

Aşağıda yer alan listeden tarif için gerekli olan malzemeleri öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ya da Migros uygulamasından temin edebilirsiniz.

Eğer hazırsanız tarif detaylarına geçelim!

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

MigrosTV’nin ilginizi çekebilecek diğer videoları;

Kırmızı etli yemek tariflerini izlemek için tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için tıklayın!

Balık tarifleri için tıklayın!

Köfte tarifleri için tıklayın!

Mevsim sebzeleri ile hazırlanan yemek tarifleri için tıklayın!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

Cevizli Gül Sarması Tarifi
MALZEMELER
  • Toz şeker

    2 su bardağı
  • Su

    2,5 su bardağı
  • Limon

    1 dilim
  • Baklava yufkası

    6 adet
  • Ceviz

    1 su bardağı
  • Eritilmiş tereyağı

    1 çay bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon dilimini ekleyin ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

  • 2. Adım

    Cevizleri mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekin.

  • 3. Adım

    Baklava yufkasından 5 tanesini üst üste koyup yuvarlak kalıp ile kesin. Uç kısımları birleşecek şekilde yan yana dizin ve tereyağı sürün.

  • 4. Adım

    Toz haline gelmiş cevizleri üzerlerine serpip ikiye katlayarak sarın. Aynı işlemi diğer yufkalar için tekrarlayın.

  • 5. Adım

    Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15 dakika pişirin. Şerbeti soğumuş olan sarmaların üzerine gezdirin.

  • 6. Adım

    1 saat kadar dinlendirin ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.