Tatlı Saatinde Bugün: Muzlu Muhallebi

Sütlü tatlı denildiğinde ilk akla gelen tatlılardan biridir muhallebi. Süt, nişasta, un ve toz şeker gibi temel malzemelerle hazırladığımız muhallebinin kıvam ve tadını son anda eklediğimiz muz püresi ve vanilya ilavesiyle arttırıyoruz. Servis kaselerine aldığımız muzlu muhallebiyi, muz dilimleri ve bitter çikolata ilavesiyle soğuk olarak servis ediyoruz.

Sütlü tatlı saati gelenleri mutfağa bekliyoruz.

Muzlu Muhallebi Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
3 adet muz
1 paket vanilya

Üzeri için:

80 gram bitter çikolata

Püf noktası:

Muhallebi karışımını kısık ateşte ve aralarda karıştırarak pişirmeye özen gösterin. Vanilyayı son olarak eklemeye dikkat edin.

Servis önerisi:

Muhallebinin ara katlarına arzuya göre ince çekilmiş bisküvi ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Soğuk süt, buğday nişastası, un ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın.

Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız malzemeleri kısık ateşte ve aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Koyulaşmaya başlayan muhallebi karışımına vanilya ekleyip kısa bir süre daha pişirin.

Ocaktan aldığınız muhallebiyi oda sıcaklığında dinlendirin. Kabuklarını soyduğunuz iki adet muzu püre haline getirin.

Muz püresini hazırladığınız muhallebiye ekleyip bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldırın. Muz dilimleri ve rendelenmiş bitter çikolata ilavesiyle soğuk olarak servis edin.