Oldukça Renkli: Pirinç Salatası

Dumanı üzerinde mis gibi kokan tereyağlı pilavlar yapılır da pirinç salatası yapılmaz mı? Uzun ince yapılı yasemin pirinçleri pilav gibi hazırlanır. Renkli dolmalık biberler, konserve mısır, taze yeşillik ve baharatlar harmanlandıktan sonra demlenmiş pilavla buluşur. Taze sıkılmış limon suyu, arzuya göre ekstra katılan sızma zeytinyağı ve kararında nar ekşisi ilavesiyle servis edilir.

Sarı etiketle daima uygun fiyata alacağınız Migros Osmancık pirinçle hazırlayabileceğiniz pirinç salatası, pilava alternatif olarak ana yemeklerle birlikte servis edilebilecek bir seçenek oluşturur.

Pirinç Salatası Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1,5 su bardağı yasemin pirinci

2,5 su bardağı sıcak su

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet taze sıkılmış limon suyu

1 dal kereviz sapı

5 adet cherry domates

1 adet sarı renkli dolmalık biber

1 adet kırmızı renkli dolmalık biber

1 adet orta boy yeşilbiber

10 dal maydanoz

1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

4 dal taze roka

Püf noktası:

Zeytinyağı ilavesiyle pilav gibi demleyebileceğiniz pirinçleri, haşlayarak da hazırlayabilir salata yapımında kullanabilirsiniz.

Arzuya göre servis öncesinde az miktarda sızma zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzu ettiğiniz taze ve kuru yeşilliklerle zenginleştirebileceğiniz pirinç salatasına konserve mısır katarak daha da renklendirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız kereviz sapını ince ince dilimleyin. Sap kısımlarını ayıkladığınız cherry domatesleri dört eşit parçaya bölün.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sarı, kırmızı ve yeşilbiberleri minik küpler halinde doğrayın. Yaprak kısımlarını ayıkladığınız maydanozları incecik kıyın.

Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz yasemin pirincini ekleyip kısık ateşte, 5 dakika kadar kavurun.

Kavrulan pirinçlere sıcak su ve tuz ekleyip sadece bir kez karıştırdıktan sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 12 dakika kadar pişirin.

Pişirme işlemi sonrasında üzerine bir kâğıt havlu kapatıp kapağı kapalı tencerede, demlenmeye bırakın.

Domatesler dışında kalan doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kâsesine alıp karıştırın. Demlenmiş yasemin pilavı ve taze sıkılmış limon suyunu ekledikten sonra harmanladığınız pirinç salatasını roka yaprakları eşliğinde bekletmeden servis edin.