Evde de Olur O: Waffle

Tatlı dükkanları önünde uzun kuyruklar oluşturmamıza sebep olan lezzetli mi lezzetli waffle hamurunu evde hazırlayıp kısa sürede tost makinesinde pişirdik. Ev yapımı waffle’ı, canımız istediğinde pudra şekeri canımız istediğinde çikolata ezmesi ve taze meyveler eşliğinde sıcak sıcak servis ettik.

waffle-tarifi

Tadına bakın, doya doya siz de yiyin istedik. Fena mı ettik?

Bu arada unutmadan Belçika Usulü Çok Çikolatalı Waffle tarifimize de göz atmayı unutmayın.

5 adet

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilya (arzuya göre)

Üzeri için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Püf noktası:

Pişirme yapacağınız tava ya da makineyi ayçiçek yağıyla yağlamayı unutmayın. Toz şeker ve yumurtayı tüm şeker taneleri eriyene kadar çırpmaya özen gösterin.

Servis önerisi:

Tost makinesi ya da waffle makinesinde arzu ettiğiniz büyüklükte pişirdiğiniz waffle’ları çırpılmış krema, reçel ya da meyve ve çikolata ezmesi eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı derin bir karıştırma kabında toz şeker ilavesiyle çırpın.

Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip çırpma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.

Elenmiş vanilya, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip kek hamurundan daha akıcı bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Hafifçe yağlanmış kalıp ya da makineye bir kepçe kadar yaydığınız waffle hamurunu yüksek ısıda ve kısa süre pişirin.

Üzerine pudra şekeri eledikten sonra arzuya göre reçel ya da taze meyveler eşliğinde servis edin.