Pakmaya Mayalı Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği Harcı
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,00/5 Toplam: 1 Oy
view 1.434
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Pakmaya Mayalı Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pakmaya Mayalı Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği Harcı tarifi MigrosTV’de.

Pakmaya Mayalı Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği Yapımı:

1. Buğday ununu hamur yoğurma kabına aktarın.
2. Üzerine Pakmaya Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği Harcının tamamını ekleyip harmanlayın. Toz şekeri, ılık sütü, zeytinyağını, tuzu ve yumurta akını ekleyin. En son kontrollü olarak ölçülü suyu yavaş yavaş ekleyin.
3. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün, oda ısısında, mayalanması için 25-35 dakika dinlendirin.
4. Dinlendirdiğiniz hamuru bir kez daha yoğurun. Un serpilmiş tezgahın üzerinde alın. Hamurdan 15 eşit parça elde edin. Avucunuzda toparlayıp uzun bir silindir oluşturun. Her hamur parçasını önce suya sonra da beyaz haşhaş tohumuna bulayın. Ay şeklinde kıvırıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. İkince kez mayalanması için 45-50 dakika daha dinlendirin. 
5. Kabaran hamurların üzerlerini makas yardımı ile 4-5 yerinden kesikler oluşturun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-25 dakika pişirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER