Patates Karnıyarık Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,33/5 Toplam: 3 Oy
view 1.997
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Patates Karnıyarık Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Her hali ile nefis olan patatesten farklı farklı tarifler denemeye devam ediyoruz. Sırada yine hazırlanışı ile son derece pratik olmasına rağmen özel sofralara çok yakışacak bir tarifimiz var. Karnıyarık denince akla sadece patlıcan ve kıyma gelmesine savaş açıyor ve yeni lezzet denemeye bayılanlara müjde veriyoruz!

Patates karnıyarık; zengin malzemeleri, baharatlarla harmanlanan, aromatik lezzeti, harika sunumu ile hem göz zevkinizi etkilemeye hem de kalplerinizi çalmaya hazır! Pilav ve cacıkla da çok yakışacağına inandığımız bu nefis tarifi denemek için daha fazla geç kalmayın. Taze patatesleri, büyüklüklerine dikkat ederek özenle seçin ve doğru mutfağa! Salça sosu ile son dokunuşu da yaptıktan sonra ısıttığınız fırına verdiğiniz nefis patates karnıyarığı beklerken aman sabırsızlık yapıp fırın camına yapışmayın! İşte tüm detaylar videomuzda.

Patates karnıyarık tarifi, patates karnıyarık nasıl yapılır, patates karnıyarık yapılışı, patates karnıyarık yapımı, patates karnıyarık hazırlanışı, patates karnıyarık nasıl hazırlanır, patates karnıyarık malzemeleri, pratik patates karnıyarık, nefis patates karnıyarık, ev yapımı patates karnıyarık ve daha birçok farklı tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası

İç harcın daha yoğun olması için yarım çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.

Patates Karnıyarık Yapımı:

1. Küp küp doğranmış soğanı, rendelenmiş sarımsağı ve az olan yağı tavaya ekleyip kavurun.
2. İnce doğranmış biberi ve kıymayı tavaya alıp kavurmaya devam edin.
3. Küp şeklinde doğranmış domatesi, salçayı, kıyılmış maydonozu ve baharatları ilave edip karıştırın.
4. İç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
5. Patatesleri soyup, uzunlamasına ortadan ikiye bölerek, dikkatlice oyun ve kızgın yağda hafifçe kızartın.
6. Yağlanmış fırın kabına dizdikten sonra tuzlayıp ortalarını kıymalı harç ile doldurun. Sos için salça ve suyu karıştırın, patateslerin aralarına gezdirin.
7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve maydanoz ile birlikte sunuma hazır hale getirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER