Patates Karnıyarık Tarifi
4 votes, average: 3,00 out of 54 votes, average: 3,00 out of 54 votes, average: 3,00 out of 54 votes, average: 3,00 out of 54 votes, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 4 Oy
view 16.173
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Patates Karnıyarık Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İster tarifin içerisinde ister tek başına olsun her haliyle bizlere garanti lezzet sunan patatesi bambaşka halleri ile tanımaya devam ediyoruz. Sırada kıyma ve patatesin harika uyumunu kullanarak hazırladığımız farklı mı farklı bir tarif daha var! Bu zamana kadar patlıcandan yaptığınız karnıyarıklardan sıkıldıysanız ve patateslere âşıksanız bu lezzet size harika bir alternatif olabilir. Çocukların da yetişkinlerin de yemeye doyamayacağı patates karnıyarık hazırlanışıyla da çok pratik. Siz de yanına güzel bir yoğurt ekleyip ya da büyük bir salata tabağı hazırlayıp bu lezzetin keyfini artırabilirsiniz. Geri kalan tüm detaylar için videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

Patates Karnıyarık Yapımı:

1. Küp küp doğranmış soğanı, rendelenmiş sarımsağı ve az olan yağı tavaya ekleyip kavurun.
2. İnce doğranmış biberi ve kıymayı tavaya alıp kavurmaya devam edin.
3. Küp şeklinde doğranmış domatesi, salçayı, kıyılmış maydonozu ve baharatları ilave edip karıştırın.
4. İç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
5. Patatesleri soyup, uzunlamasına ortadan ikiye bölerek, dikkatlice oyun ve kızgın yağda hafifçe kızartın.
6. Yağlanmış fırın kabına dizdikten sonra tuzlayıp ortalarını kıymalı harç ile doldurun. Sos için salça ve suyu karıştırın, patateslerin aralarına gezdirin.
7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve maydanoz ile birlikte sunuma hazır hale getirin.

EN ÇOK İZLENENLER