MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Peynirli Rulo Börekler Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Peynir, diş çürüklerinin oluşumunu önlerken aynı zamanda mide rahatsızlıklarını da gideren önemli bir besin kaynağı. Pek çok leziz böreğin de en sık kullanılan malzemesi. Pratik lezzetlerle 5 çayı soframızı donatalım istedik. Size nefis bir peynirli rulo börek tarifimiz var. Buraya buyurun!

Peynirli Rulo Börekler Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • yufka

    3 adet
  • yumurta

    3 adet
  • yoğurt

    1 su bardağı
  • tereyağı

    100 gr
  • lor peyniri

    400 gr
  • maydanoz

    Yarım demet
  • karabiber

    Bir tutam
  • tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın.

  • 2. Adım

    Lor peynirini elinizle ufalayın ve maydanozları kıyın.

  • 3. Adım

    Yoğurt,75 gr eritilmiş tereyağı,tuz,karabiber ve yumurtaları bir kapta çırpın.

  • 4. Adım

    Ufaladığınız peynirleri ve kıyılmış maydanozu karışıma ekleyin.

  • 5. Adım

    Yufkayı tezgaha serin ve hazırlamış olduğunuz iç harcının 1/3 ünü yufkanın üstüne yayın.

  • 6. Adım

    Üzerine ikinci yufkayı koyup üstüne iç harcını ekleyin ve yayın.

  • 7. Adım

    Üçüncü yufkada da aynı işlemleri tekrarlayın ve üst üste koyduğunuz yufkaları rulo şeklinde sarıp ortalama 4 cm kalınlığında kesin.

  • 8. Adım

    Kestiğiniz parçaları fırın kağıdı koyduğunuz tepsiye yatırıp üstlerine kalan tereyağını gezdirin.

  • 9. Adım

    180 derecelik fırında biraz kızarana kadar ortalama 30 dakika pişirip sıcak servis edin.