Porcini Mantarlı Risotto Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,52/5 Toplam: 5.192 Oy
view 66.588
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Porcini Mantarlı Risotto Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İtalyan yemeği denince ilk akla gelen lezzetlerden biri şüphesiz, Risotto’dur. Evinizde kolayca İtalyan lezzetlerini hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifin olmazsa olmazı Porcini Mantarı’dır. Pirinç ile enfes aromalı Porcini Mantarı’nın muhteşem uyumu için, buyurun leziz tarifimize.

Porcini Mantarlı Risotto Yapımı:

1. Soğanlarınızı ve yeşil biberlerinizi ince ince kıyarak erittiğiniz tereyağında diriliğini kaybedene kadar çeviriniz.
2. Ardından pirinçleri atıp hafifçe rengi değişene kadar kavurunuz.
3. Bu aşamadan sonra orta ateşte karıştırarak azar azar et suyu katınız.
4. Dikkat etmeniz gereken, suyu çektikçe ekleyerek lapalaştırana kadar bu işleme devam etmenizdir.
5. Diriliği gidince içine önce dilimlenmiş mantarları katın, ardından tuzu ve karabiberi ekleyin suyunu çeker gibi olurken de içine parmesan peynirinizi dökünüz.
6. Peynir eriyip kıvamlı bir karışım elde ettiğinizde risottonuz hazırdır.
7. Üzerine ince kıyılmış taze fesleğenleri serpip süsleyerek servis edebilirsiniz.
.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER