Portakallı Islak Kek Tarifi
13 votes, average: 3,46 out of 513 votes, average: 3,46 out of 513 votes, average: 3,46 out of 513 votes, average: 3,46 out of 513 votes, average: 3,46 out of 5
3,46/5Toplam: 13 Oy
view 17.453
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Portakallı Islak Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Islak kek denince aklına ilk çikolatalı olanı gelenler, size yepyeni bir tarifimiz var. Bu tarifte işler biraz karışıyor ve seçenek daha hafif bir hal alıyor. Şimdiden uyaralım bu lezzet, revaniye rakip olabilir.

Yumuşacık kek, portakalın vitamin dolu aromatik dokunuşu ile kavuşuyor ve yiyenlerini mest ediyor. Mevsimin en güzel portakalları, size mis kokulu molalar sunabilmek için güçlerini birleştiriyor. Onunla ister beş çayı misafirlerinizi karşılayın isterseniz de çocuğunuzun beslenme çantasına süt ile bir dilim bu kekten kondurun. Hadi o zaman yeterince cazipse doğru mutfağa!

Portakallı ıslak kek nasıl yapılır, portakallı ıslak kek tarifi, portakallı ıslak kek yapımı, pratik portakallı ıslak kek nasıl yaparım, evde kolay portakallı ıslak kek hazırlanışı ve daha birçok lezzet için bizi takip etmeye devam edin.

Portakallı Islak Kek Yapımı:

1. Bir karıştırma kabı içerisine yumurta ve şekeri alıp mikser yardımıyla şeker eriyene dek çırpın.
2. Daha sonra sıvı yağ ekleyin ve ardından portakal kabuğu rendesi, un, kabartma tozu, vanilyayı kabın içerisine aktarın ve yoğunlaşıp malzemeler karışana kadar çırpın.
3. Karışımı yağlamış olduğunuz fırına dayanıklı kabın içerisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
4. Kekin üzeri için ayrı bir kapta taze sıkılmış portakal suyu ve şekeri çırpın.
5. Kek fırından çıktıktan sonra hazırlamış olduğunuz sosun kekin içerisine daha etkin girebilmesi için çatal ile birkaç delik açın ve ardından hazırlamış olduğunuz şekerli portakal suyundan dökün.
6. Kek tüm sosu çektikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER