MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Salçalı Dana Biftek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Akşam yemeğine özel misafirleriniz var ve ne yapsam diye mi düşünüyorsunuz? Size hem basit hem de leziz bir tarif önerimiz var. Kasabınızdan sizin için en yumuşak bifteği ayırmasını isteyin ve peşimizden gelin.

İyice pişmiş, tel tel ayrılacak kadar yumuşacık kıvama gelen dana bifteklerin mis gibi salça ile olan dansına ortak olmaya ne dersiniz? Kuracağınız en özel sofraların başrolünü kapacak salçalı dana biftek ile hem hayran kalacak hem de hayran bırakacaksınız. O halde gerekli malzemeleri edinmek için önce Migros’a sonra doğru mutfağa!

Salçalı dana biftek tarifi, salçalı dana biftek nasıl yapılır, salçalı dana biftek yapımı, kolay salçalı dana biftek hazırlanışı ve daha birçok leziz tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Servis Önerisi;

Yanına patates püresi ya da pirinç pilavı ekleyerek lezzeti tamamlayabilirsiniz.

 

Salçalı Dana Biftek Tarifi
MALZEMELER
  • soğan

    2
  • dana biftek

    4 parça
  • tuz

    1 tk.
  • karabiber

    1 tk.
  • Zeytinyağı

  • domates salçası

    2 yk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanları halka bir biçimde doğrayın ve bir kenara alın.

  • 2. Adım

    Ardından kullanacağınız tavayı ısıtıp tabanına yaklaşık 1.5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin.

  • 3. Adım

    Yağ yeteri kadar kızdıktan sonra etlerin her iki tarafını baharatlarla lezzetlendirerek biraz kızarana kadar pişirin ve kenara alın.

  • 4. Adım

    Ardından başka bir tencereye tekrar zeytinyağı ekleyip halka şeklinde doğramış olduğunuz soğanları yerleştirin.

  • 5. Adım

    Soğanlara tuz ve karabiber ekleyip kısa bir süre pişirdikten sonra üzerilerine etleri koyup salçalı suyu ilave edin ve pişmesi için kapağını kapatın.

  • 6. Adım

    Etler tencere içindeki suyu biraz çektikten sonra soğan ve etleri bir borcama alın ve üzerini folyo ile kapatın.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis edin.