MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çağla Turşusu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Tüm sene boyunca çağlanın yolunu gözleyenler, onun ismini duyunca bile ağzının suyu akanlar burada mı? Şimdiden uyaralım, bu kez o sular daha çok akabilir; çünkü çağladan leziz bir turşu yapıyoruz!

Osmanlı zamanından beri sofralarda yer bulup kendini çokça sevdiren bu turşuyu ister tek başına tüketin ister bin bir çeşit yemeğin yanına yakıştırın; çünkü o, güzel bir akşam yemeğini de tamamlayabilir, keyifli bir çay saatini de şenlendirebilir.

Sizi de yemeklerinizi de yalnız bırakmayacak leziz çağla turşusu yapımının tüm detayları videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Çağla turşusu tarifi, çağla turşusu nasıl yapılır, çağla turşusu hazırlanışı, çağla turşusu yapımı, evde çağla turşusu nasıl hazırlanır ve daha birçok leziz turşu tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Çağla Turşusu Tarifi
MALZEMELER
  • çağla

    500 gr.
  • kaya tuzu

    2 tk.
  • şeker

    1 tk.
  • sirke

    1/2 sb.
  • sarımsak

    8 diş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak çağlaların uç kısımlarındaki kök saplarını keskin bir bıçak yardımıyla kesin.

  • 2. Adım

    Ardından bol su ile yıkayarak mümkün olduğunca temizleyin. Daha sonra kavanozun içerisine sıkıştırarak birkaç çağla koyup üzerine şeker, kaya tuzu ve sarımsak ekleyin. Bu işleme kavanoz dolana kadar devam edin.

  • 3. Adım

    Kavanoz dolduktan sonra sirkenin tamamını ekleyip kavanoz doluncaya kadar sıcak su ilavesi yapın.

  • 4. Adım

    Son olarak kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin ve 10-15 günlük bekleme süresi sonunda tüketin.