Şiveydiz Çorbası Tarifi
5.053 votes, average: 4,87 out of 55.053 votes, average: 4,87 out of 55.053 votes, average: 4,87 out of 55.053 votes, average: 4,87 out of 55.053 votes, average: 4,87 out of 5
4,87/5Toplam: 5.053 Oy
view 63.364
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Şiveydiz Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şiveydiz yemeğinin bir de çorbası var ki biz bunu deneyimledik! Şiveydiz çorbası, taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan enfes bir Antep yemeği. Osmanlı mutfağında da yer alan bu nefis çorba, hafif ekşimsi tadı ile damaklarda eşsiz bir lezzet bırakıyor. Siz de bir kaşık almaz mısınız?

Şiveydiz Çorbası Yapımı:

1. Suyu ve etleri bir tencerede etler pişene kadar kaynatın.
2. Başka bir tencerede yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın.
3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
4. Altını kapadıktan sonra kaynayan etin suyundan bir iki kepçe yoğurtlu karışıma yedirin.
5. Ardından bu karışımı kaynamakta olan et suyuna ekleyin.
6. İnce kestiğiniz taze soğanları ve nohudu da bu karışıma ekleyin.
7. 1 ,2 dakika daha piştikten sonra üzerine nane yakıp servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER