Siyez Unu Ekmeği
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tüketeceğiniz tüm gıdaların doğal olması için çıktığınız yolculukta siz de ekmeğini evde yapmanın daha doğru olduğuna karar verenlerdenseniz siyez unlu ekmek tarifimiz sizin için geliyor!

Zengin lif içeriği sayesinde hem tokluk hissi sağlayan hem de sindirimi kolaylaştıran siyez unundan yapılan ekmek; daha faydalı ve katkısız haliyle sağlık vermeye, mis kokusuyla evinizi sarmaya, sıcacıkken tüketilmeye çoktan gönüllü!

Ev yapımı ekmeklerin oldukça revaçta olduğu bu dönemde siz de siyez unlu ekmek nasıl yapılır kendiniz denemek istiyorsanız ve sabah fırına gidip ekmek alma derdinden kurtulmaya kararlıysanız siyez unlu ekmek yapımı hakkında tüm detayları videomuzdan öğrenebilirsiniz. Hazırlayacağınız ekmeğin üzerini çeşitli desenlerle süslemeyi de sakın unutmayın, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak bir kabın içerisine elenmiş unu ilave edin.
2. Ardından tuzu ekleyip karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın ve maya, şeker, su ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
3. Daha sonra ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin.(Suyu kıvamına göre yavaş yavaş ekleyin.)
4. Ele hafif yapışan bir hamur elde edince, mayalanması için ekmeğin üzerini nemli bir veya tencerede yapacaksanız, kapağı ile kapatıp 2-3 saat mayalandırın.
5. Mayalanma sırasında ekmeğinizin üzerini keserek şekil verebilirsiniz.
6. Mayalanan ekmeğinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER