Soya Soslu Mantarlı Hindi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 5 Oy
view 6.167
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Soya Soslu Mantarlı Hindi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Minik lezzet çanakları bu kez yanına hindi etini alıp soya sosu ile nefis bir tada kavuşuyor. Klasik tavuk yemeklerinden sıkılanlar için soya soslu mantarlı hindi tarifimiz farklı bir alternatif olacak.

Püf noktası:

Soya sosu kullandığınız için hindi yapımında tuz kullanmayın. Rendelenmiş kaşar peyniri yerine mozzarella peyniri kullanabilir, patates suflesini biberiye ilavesiyle çeşnilendirebilirsiniz.

Sufle yapımında kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Soya Soslu Mantarlı Hindi Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız hindi göğüs etini küçük küpler halinde kesin.
2. Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince dilimleyin. Çekirdekleri çıkardığınız renkli biberleri uzun ince şeritler halinde kesin.
3. Zeytinyağını kızdırın, küp şeklinde doğranmış hindi göğüs etlerini ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
4. Sırasıyla; dilimlenmiş mantar, doğranmış ve kırmızı yeşil biber, suyunu süzdürdüğünüz konserve mısır, soya sosu ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
5. Patates sufle için; kabuklu olarak haşladığınız patatesleri, kabuklarını soyup püre haline getirin.
6. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, süt, krema, yumurta, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
7. Hazırladığınız patates püresini yağlanmış sufle kaplarına eşit olarak paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın.
8. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri eklediğiniz patates suflelerini renk alana kadar pişirdikten sonra soya soslu mantarlı hindi eşliğinde sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER