MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Talaş Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Kuşbaşı ve garnitürün bir araya gelmesiyle, sadece çay keyfinize eşlik etmeye değil, ana yemek olmaya da aday nefis talaş böreği tarifimizde sıra. Pratik önerimizin detayları için videomuzu da izleyin. Bu videolarımız da çok lezzetli; peynirli ekmek ruloları, beğendili tas kebabı.

Püf noktası:

Dana kuşbaşı etlerini oldukça küçük parçalar halinde doğrayın. Damak tadınıza göre kuzu kuşbaşı kullanın, arzu ettiğiniz baharatları katın.

Servis önerisi: 

Fırından çıkan sıcak börekleri, süzme yoğurt ilavesiyle hazırladığınız dip sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Talaş Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • milföy hamuru

    6 adet
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • dana kuşbaşı

    200 gram
  • garnitür

    1 su bardağı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • dereotu

    1/4 demet
  • -yumurta- sarısı

    Üzeri için; 1 adet
  • susam

    1 tatlı kaşığı
  • çörek otu

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin dondurucudan çıkardığınız milföy hamurlarını tek tek açıp oda sıcaklığında bekleterek çözdürün.

  • 2. Adım

    Dana kuşbaşılı iç harcı hazırlamak için kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.

  • 3. Adım

    Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 4. Adım

    Dana kuşbaşı etlerini katıp yüksek ateşte mühürleyin. Garnitürleri ekleyip karıştırarak pişirme işlemini sürdürün. Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın.

  • 5. Adım

    Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotu ile karıştırıp çeşnilendirin. Soğuması için ayrı bir kenarda dinlendirin.

  • 6. Adım

    Mutfak tezgahına açtığınız kare milföy hamurlarının içerisine hazırladığınız iç harçtan bir yemek kaşığı kadar ekleyip kapatın.

  • 7. Adım

    Hafifçe yağlanmış fırın kabına bağlantı kısımları altta kalacak şekilde aralıklı olarak dizdiğiniz hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.

  • 8. Adım

    Çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak bekletmeden servis edin.