Talaş Böreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,75/5 Toplam: 4 Oy
view 9.471
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Talaş Böreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kuşbaşı ve garnitürün bir araya gelmesiyle, sadece çay keyfinize eşlik etmeye değil, ana yemek olmaya da aday nefis talaş böreği tarifimizde sıra. Pratik önerimizin detayları için videomuzu da izleyin. Bu videolarımız da çok lezzetli; peynirli ekmek ruloları, beğendili tas kebabı.

Püf noktası:

Dana kuşbaşı etlerini oldukça küçük parçalar halinde doğrayın. Damak tadınıza göre kuzu kuşbaşı kullanın, arzu ettiğiniz baharatları katın.

Servis önerisi: 

Fırından çıkan sıcak börekleri, süzme yoğurt ilavesiyle hazırladığınız dip sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Talaş Böreği Yapımı:

1. Derin dondurucudan çıkardığınız milföy hamurlarını tek tek açıp oda sıcaklığında bekleterek çözdürün.
2. Dana kuşbaşılı iç harcı hazırlamak için kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
3. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
4. Dana kuşbaşı etlerini katıp yüksek ateşte mühürleyin. Garnitürleri ekleyip karıştırarak pişirme işlemini sürdürün. Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın.
5. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotu ile karıştırıp çeşnilendirin. Soğuması için ayrı bir kenarda dinlendirin.
6. Mutfak tezgahına açtığınız kare milföy hamurlarının içerisine hazırladığınız iç harçtan bir yemek kaşığı kadar ekleyip kapatın.
7. Hafifçe yağlanmış fırın kabına bağlantı kısımları altta kalacak şekilde aralıklı olarak dizdiğiniz hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
8. Çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER