Beğendili Tas Kebabı Tarifi
10 votes, average: 3,20 out of 510 votes, average: 3,20 out of 510 votes, average: 3,20 out of 510 votes, average: 3,20 out of 510 votes, average: 3,20 out of 5
3,20/5Toplam: 10 Oy
view 14.032
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Beğendili Tas Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kırmızı etin en güzel halinin bir sanata dönüştüğü, geleneksel lezzetlerimizin baş tacı, sofraların gözleri de doyuran lezzeti beğendili tas kebabının en nefis halini sunuyoruz bu kez. Yanına pilav ve salata ile yemeğinizi ziyafete dönüştürecek tarifimizin kısa ve pratik videosunu izlemeden, menünüzü planlamayın deriz.

Püf Noktası;

  • Patlıcanları fırında közlemek daha lezzetli olmalarını sağlayacaktır.
  • Kıvamı kaçırmamak için sütü azar azar eklemeniz tavsiye edilir.

Beğendili Tas Kebabı Yapımı:

1. Uygun bir tencere içerisinde zeytinyağı alınıp kızdırılır. Ardından ince doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur.
2. Daha sonra kuşbaşı olarak doğranmış tas kebaplık etler eklenip rendi dönene kadar pişirilir.
3. Rengi dönen etlere salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçanın kokusu çıktıktan baharatlar ve sıcak su ilave edilip pişmeye bırakılır.
4. Ayrı bir tencere içerisinde beğendi için tereyağı ve un kavrulur. Üzerilerine közlenmiş patlıcan eklenip karıştırılır.
5. Sonrasında süt ilave edilerek kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvam alan beğendi içerisine tuz, karabiber ve muskat rendesi eklenip rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir.
6. Kaşar tamamen eridikten sonra beğendi ocak üzerinden alınıp servis tabağına konulur. Üzerine pişirmiş olduğunuz etlerden konularak servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER