Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
24 votes, average: 3,38 out of 524 votes, average: 3,38 out of 524 votes, average: 3,38 out of 524 votes, average: 3,38 out of 524 votes, average: 3,38 out of 5
3,38/5Toplam: 24 Oy
view 104B+
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Pirinç Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis bir pirinç pilavına ne dersiniz? Pilav yapmak zordur, kıvamını tutturmak en zoru! Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Cevabı videomuzda. Siz de evde kendiniz deneyerek yapabilirsiniz. Pirinç pilavı tarifi ve daha pek çok tarifin püf noktalarıyla anlatıldığı videolarımız için MigrosTV’yi takipte kalın.

Pirinç Pilavı Yapımı:

1. Pirinç soğuk su ile yıkayıp, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
2. Soğuk su ile pirinçlerin nişastası gidene kadar bolca yıkayın.
3. Yayvan bir tencereye sıvı yağ ve tereyağının bir kısmını koyun.
4. Pirinçlerin yanmasına ve kırılmasına izin vermeden kavurun.
5. Üzerine su ilave edip, limon suyu ve tuzu da ekledikten sonra, kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın.
6. Kaynamaya başlayınca altını muhakkak kısın ve suyunun çekmesi bekleyin.
7. Kapak bir kez açılıp pilavı alt üst yapabilirsiniz.
8. Kalan tereyağını da ilave edin ve ocağın altını kapatın.
9. Tencerenin kapağı delikli ise kağıt havlu kapamadan demlenmeye bırakın. Ancak tencere kapağının deliği yok ise kağıt havluyu pilavın üzerine örtüp, kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
.

EN ÇOK İZLENENLER