MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Minik Lezzetler: Elmalı Bayat Ekmek Topları
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI12 Porsiyon

Bayat ekmekle nefis tarifler hazırlamaya devam ediyoruz. Bu kez sırada elmalı bayat ekmek topları var. Sadece 20 dakikada sofranızda olacak pratik tarifimizin kısa videosunu hemen izleyin. Diğer tariflerimize de mutlaka göz atın; kavurmalı omletli pideviç, talaş böreği.

Püf noktası:

Rendelenmiş elmaları kararmaması için taze sıkılmış limon suyuyla karıştırın. Ocaktan aldığınız karışımı hızlıca soğuttuktan sonra bayat ekmek ununu ekleyin. Arzuya göre ceviz içiyle zenginleştirin.

Minik Lezzetler: Elmalı Bayat Ekmek Topları
MALZEMELER
  • elma

    2 adet büyük boy
  • limon suyu

    1 tatlı kaşığı taze sıkılmış
  • tarçın

    1 çay kaşığı
  • toz şeker

    3/4 su bardağı
  • bayat ekmek unu

    2 su bardağı
  • kakao

    Servis için; 1/2 su bardağı
  • Hindistan cevizi

    1/2 su bardağı
  • fındık

    1/2 su bardağı toz
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İç kısımlarını ayıkladığınız bayat ekmekleri rondoda çekerek un haline getirin.

  • 2. Adım

    Dört eşit parçaya böldükten sonra çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyduğunuz elmaları, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kararmaması için; taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle karıştırın.

  • 3. Adım

    Rendelenmiş elmaları tencereye alın. Toz şeker ve tarçın ilavesiyle suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.

  • 4. Adım

    Ocaktan aldığınız elmalı karışımı hızlı bir şekilde soğutun. Tamamen bayat ekmek içlerinden elde ettiğiniz unu ekleyip tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.

  • 5. Adım

    Küçük porsiyonlara ayırdığınız elmalı karışımlara avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Toz fındık, kakao ve rendelenmiş Hindistan cevizine buladığınız bu tatlı atıştırmalıkları bekletmeden servis edin.