MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tarator Soslu Ispanak Kökü Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Tarator sos deniz ürünleri ile de servis edilen enfes bir sos.  Özellikle midye tava, kalamar kızartması veya ahtapot ızgara yanında ikram edilir. Tarator sosun altın kuralı  taze olarak yani oda sıcaklığında servis edilmesidir; aksi halde tadı bozulacaktır. Şimdi nefis bir lezzet önerimiz var; tarator soslu ıspanak kökü. Tarifi için buraya buyurun!

Ispanak sevenler için birkaç tarifimiz daha var,  buradan buyurun! Ispanaklı Krep, Ispanaklı Yumurta.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Tarator Soslu Ispanak Kökü Tarifi
MALZEMELER
  • -ıspanak- kökü

    500 gr
  • -limon- suyu

    1
  • badem

    1 su bardağı kabuksuz
  • elma sirkesi

    1/2 kahve fincanı
  • -limon- suyu

    1/2 kahve fincanı
  • ekmek

    4 dilim ıslatılıp, sıkılmış bayat
  • sızma zeytinyağı

    3/4 çay bardağı
  • sarımsak

    2 diş püre
  • Su

    1 bardak
  • Karabiber

    Bir tutam
  • Tuz

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bademleri havanda dövün veya blenderdan geçirin.

  • 2. Adım

    Sıktığınız ekmekleri ekleyip havanda dövmeye devam edin, biraz kıvam alınca limon suyu ve zeytinyağını yavaşça ekleyin.

  • 3. Adım

    Son olarak ezilmiş sarımsak ve tuzunu ekleyip karıştırın.

  • 4. Adım

    Kıvamı biraz koyu olduğundan azar azar su ekleyip biraz akışkan bir hale getirin.

  • 5. Adım

    Ispanakları kaynayan suda haşlayın ve buzlu suya çıkarın. (Haşlama işlemi kısa sürmeli, ortalama 2-3 dakika)

  • 6. Adım

    Ispanak köklerini iyice kurulayın ve servis tabağına alın.

  • 7. Adım

    Üzerine istediğiniz kadar tarator sos gezdirip servis edin.