Tavuk Kapama Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 210
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Tavuk Kapama Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tavuk ve pilavın destansı uyumuna ufak bir yöresellik karıştı. Kapama; Balkan mutfağında
çok sevilen, kırmızı et ya da hindi etiyle de yapılabilen özel bir lezzet. Misafirlerin
kaşıklamaya doyamadığı, ev halkının yüzünde tebessüm yarattığı bu tarifle siz de sofranızı
güzelleştirebilirsiniz.

Bol soğan, kuş üzümü, kuru kayısı, kırık ceviz, maydanoz gibi malzemelerle hazırlanan farklı
mı farklı pilavı lezzete çığır açarken son söz fırına düşüyor. Tavuk bagetler de fırın sıcağıyla
buluşup tamamlandıktan sonra karşı konulamayacak bir hal alıyor. Size de ister günlük
isterseniz de özel sofralarınızda keyfi tadımlamak kalıyor. Yanına buz gibi ayran ve bolca
mevsim salata eklemeyi sakın, unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

Tavuk kapama tarifi ve daha birçok tavuklu tarif için diğer videolarımızı da incelemeyi,
MigrosTV Youtube kanalımızı takip etmeyi unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz en taze tavuk bagetleri Migros Sanal Market üzerinden hemen
sipariş verebilirsiniz:

Tavuk Kapama Yapımı:

1. İlk olarak bir kabın içerisinde tavukları soslayıp bir saat bekletin.
2. Ardından bir tencerenin içerisine yağı ve tavukları ekleyip arkalı önlü kızartın.
3. Daha sonra aynı tavaya küçük küpler halinde doğranmış olan kuru soğanları ve ince ince doğranmış olan sarımsakları ekleyip iyice kavurun.
4. Daha sonra pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
5. Daha sonra içerisine küp küp doğranmış kayısıları, ince ince doğranmış olan maydanozları ve kalan diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve bu karışımı tepsiye ekleyin.
6. Tepsiye güzelce yaydırın ve üzerine tavukları, defne yapraklarını ve suyu ekleyip folyo ile iyice kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER