MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tavuklu Adaçaylı Fettuccine Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

Yemeğinizin içine adaçayı koymaya ne dersiniz? İlginç ve leziz tarifler sunmaya devam ediyoruz! Tavuklu Adaçaylı Fettuccine MigrosTV’de ! Sizler için birkaç leziz ve tavuklu tarifimiz daha var; Fırında Tavuk Kanadı, Mısır Gevrekli Tavuk, Limonlu Tavuk.

 

Migros’ta İyi Tavuğun Hikayesi
Hormonsuz beslenme programı uygulanan iyi tavuklar, tertemiz yuvalarında, normal büyüme sürelerinde büyüyorlar.
İyi tavukların düzenli sağlık kontrolü veteriner hekim tarafından yapılıyor.
İyi tarım uygulamaları sertifikasına sahip ürünler, Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşu denetimlerinde 317 farklı kontrol kriterinden başarıyla geçerek rafta yerini alıyor.
Tüm bu süreçlerde çevreye, insan sağlığına ve hayvan refahına duyarlılık esas alınıyor.
Siz de Migros’a gelin, sevdiklerinizle güvenle tüketeceğiniz iyi tavuklardan alın.
Tavuklu Adaçaylı Fettuccine Tarifi
MALZEMELER
  • adaçayı

    10-12 yaprak
  • tavuk göğüs

    400 gr
  • krema

    250 ml
  • tavuk

    125 ml (Sadece suyu)
  • parmesan peyniri

    80 gr toz
  • fettuccine makarna

    Yarım paket
  • zeytinyağı

    1 çorba kaşığı
  • tereyağı

    1 çorba kaşığı
  • karabiber

    Bir tutam
  • tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Makarnaları tuzlu suda biraz diri kalacak şekilde pişirip süzdürün ve bir kaba alıp, çok az zeytinyağı ekleyip karıştırın.

  • 2. Adım

    Adaçaylarını yarısını ince bir şekilde kesin ve tavukların fazla yağ ve sinirlerini temizleyin.

  • 3. Adım

    Tavayı yüksek ateşte kızdırın,zeyitnyağını ekleyin ve tavukların iki tarafıda açık kahverengi olana kadar pişirin,tereyağı ve adaçayının yarısını ekleyip tavanın altını kısın.

  • 4. Adım

    Tavuklar pişince bir kaba alın ve istediğiniz şekilde dilimleyin.

  • 5. Adım

    Tavukları pişirdiğiniz tavaya kalan adaçaylarını ve tavuk suyunu ekleyip 2-3 dakika orta ateşte kaynatın,kremayı ekleyin ve karışımın kıvamı biraz koyulaşana kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Dilimlediğiniz tavukları,tuzu ve karabiberi tavaya ekleyin,son olarak diri kalacak şekilde haşladığınız makarnaları ve toz parmesan peynirini ekleyin,parmesan peyniri eriyene kadar karıştırıp sıcak servis edin.