Un Helvası Tarifi
5.331 votes, average: 4,41 out of 55.331 votes, average: 4,41 out of 55.331 votes, average: 4,41 out of 55.331 votes, average: 4,41 out of 55.331 votes, average: 4,41 out of 5
4,41/5Toplam: 5.331 Oy
view 63.766
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Un Helvası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Un helvası yapılırken ortama yaydığı mis gibi kokusuna karşı koyabildiyseniz ne mutludur; ama görev tamamlanmamıştır. Sıradaki görev, piştikten sonra bir de soğumasını beklemektir ne yazık ki!
Un helvası, öylesine bir lezzet ki kokusu ile sizi belinizden çekip sarmalayarak kendine aşık ediyor; yumuşacık halleri ile üzerinizde büyülü bir etki bırakıyor. Yemeye başlandığı an tane tane dökülen lezzeti, kendine hayran bırakırken aynı zamanda damakları mest ediyor mest!
Bu tarifin tadına onlar da varmış olsalar; o malum dizeler muhtemelen şöyle biterdi:

-Yağın var mı?

+Var var.

-Unun var mı?

+Var var.

-Şekerin var mı?

+Var var.

-Ne duruyorsun tarif videomuzu izlesenize!

Hadi, siz de tarif videomuzu izleyin ve hemen harekete geçin.

Un helvası nasıl yapılır, un helvası yapımı, kolay un helvası nasıl yapılır, leziz un helvası ve daha birçok lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

 Servis Önerisi;

İsteğe göre üzerine Hindistan cevizi ya da ezilmiş fındık serpebilirsiniz.

Püf Noktası;

  • İçerisine ceviz yerine badem ve fıstık gibi ürünlerde tercih edebilirsiniz.
  • Kavrulan una sütü eklerken yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırarak daha toplu bir kıvam aldırabilirsiniz.

 

 

Un Helvası Yapımı:

1. Tencere içerisinde tereyağı ve ayçiçek yağını eritin, yağ tamamen eriyip biraz kızdığında unu ilave edip kavurma işlemine başlamalısınız.
2. Kavurma işlemini yaparken kısa bir süre sonra unun rengi değişecektir ve küçük parçalar halindeki cevizleri ilave edip biraz daha kavurmaya devam edin.
3. Başka bir tencerede süt ve toz şekeri kısık ateşte kaynama derecesine gelene kadar pişirin.
4. Şekerli sütü unu kavurduğunuz tencerenin içerisine boşaltın ve kısık ateşte ürünler birbirini toplayana kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin.
5. Pişme işlemi bittikten sonra biraz dinlendirin ve servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER