MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Vejetaryen Mantar Musakka
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK35'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Tüm ezberlerinizi unutun bu kez patlıcan değil mantar musakka yapacağız! Vejetaryen bünyeleri gülümsetecek, et çeşitlerinden alamadıkları proteini içindeki mantardan alabilecekleri hem çok leziz hem de besin değeri çok yüksek bir tarifimiz var!

Vejetaryen mantar musakkanın bolca vitamin içeren zengin sebze çeşidi sayesinde özel akşam yemeği sofralarınızı süsleyebilir ya da gün ortasında biten enerjinizi yeniden kazanabilirsiniz.

Damaklarda tat bırakacak, süt ve tereyağı ile faydaları, un ile doyuruculuğu artan, yeşil ve kırmızı biberlerle renklenen, sarımsak ve fesleğen kokusu ile peşinden koşturacak, maydanozun aromatik büyüsü ile hayran edecek etkiye sahip vejetaryen mantar musakka ile hemen tanışın!

Son olarak kızarttığınız patlıcanların üzerinde lezzetli bir uykuya yatırdığınız malzemelerin üzerine bolca kaşar peyniri rendeleyip nefis bir yemek hazırlamak ve lezzete doymak için daha fazla geç kalmayın!

Vejetaryen mantar musakka tarifi, vejetaryen mantar musakka nasıl yapılır, vejetaryen mantar musakka yapılışı, vejetaryen mantar musakka nasıl hazırlanır, vejetaryen mantar musakka hazırlanışı, vejetaryen mantar musakka malzemeleri, nefis vejetaryen mantar musakka, ev yapımı vejetaryen mantar musakka ve daha birçok leziz tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Vejetaryen Mantar Musakka
MALZEMELER
  • baget ekmek

    Mantar pate için; 15 dilim
  • krema

    2 y.k
  • soğan

    1 adet kuru
  • mantar

    300 gr
  • maydanoz

    Bir tutam
  • sarımsak

    1 diş
  • fındık

    1 kase
  • 300 gr ünde doğranmış mantar

    Harç için;
  • soğan

    2 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • tereyağ

    1 y.k
  • domates

    3 adet
  • fesleğen

    2-3 dal
  • Şeker

  • Tuz

  • Karabiber

  • 3 adet patlıcan

    Patlıcanlar İçin;
  • sıvı yağ

    Kızartmak için
  • Beşamel Sos için; 3 y.k tereyağ
  • un

    3 yk
  • Süt

  • Tuz

  • Karabiber

  • Muskat rendesi

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak beşamel sosu hazırlayalım; bunun için ufak bir tencere içerisine tereyağ ve un ilave edilir.

  • 2. Adım

    Un kokusu gidene karar kavrulur ve ardından soğuk süt ilave edilir ve hızlıca çırpılır.

  • 3. Adım

    Kıvam almaya başlayan sosa tuz karabiber ve muskat rendesi ilave edilir karıştırılır ve ocaktan alınır. İlerleyen zamanlarda daha da yoğunlaşacak olan sosu kullanacağımız zaman tekrar süt ilave edip kullanabilirsiniz. 

  • 4. Adım

    Mantarlı iç harcı için; Tavaya bir miktar yağ ilave edilir ardından soğanlar kavrulur sarımsak ilave edilir ve pişmeye bırakılır.

  • 5. Adım

    Patlıcan hariç kalan tüm malzemeler sırasıyla ilave edilip pişmeye bırakılır.

  • 6. Adım

    İç harcını da hazırladıktan sonra patlıcanları pişirme işlemine geçebiliriz.

  • 7. Adım

    Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın.

  • 8. Adım

    Derin bir kabın içerisinde üzerlerine tuz ve su ilave edeler acısının çıkması için bekletin. Ardından süzüp kağıt havlu yardımı ile kurulayın. Çok derin olmayan bir tavaya yağ ilave ederek patlıcanları çevirerek kızartın kızarttığınız patlıcanları kağıt havlu serili bir tabağın içerisine alarak fazla yağlarının gitmesini sağlayın. 

  • 9. Adım

    Patlıcanlar soğuduktan sonra bir fırın kabının içerisine patlıcanları sizin ve üzerine hazırladığınız mantarlı harcı dökün tekrar mantar dizip.

  • 10. Adım

    Beşamel sos ve kaşar peyniri ilave edip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.  İsterseniz mantarlı harcın üzerine beşamel sos ilave edip üzerine patlıcanları ve kaşar peynirini ilave ederek pişirebilirisiniz. 

  • 11. Adım

    Mantar Pate için; Mantarlar ve sarımsaklar ince bir şekilde doğranır.

  • 12. Adım

    Bir tavada ilk olarak soğanlar kavrulur ardından sarımsak ilave edilir. Mantarlar da ilave edilerek suyunun çekmesi sağlanır ve ocaktan alınır.

  • 13. Adım

    Ekmekler dilimlenir tepsiye dizilir ve üzerlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürülür.

  • 14. Adım

    Karışık baharat ilavesidir yapıldıktan sonra ekmekler 15 dakika kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartılır.

  • 15. Adım

    Fırında ekmekler kızarırken bir mutfak robotunun içerisine mantarlı harç fındık krema ve maydanoz ilave edilerek robottan geçirilir.

  • 16. Adım

    6. Ekmekler fırından çıkınca üzerine robottan geçirdiğimiz harç bir çatal veya kaşık yardımı ile konularak servis edilir. Servis ederken üzerine ince kıyılmış taze soğan serpebilirsiniz.