Vejetaryen Mantar Musakka
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 159
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Vejetaryen Mantar Musakka Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tüm ezberlerinizi unutun bu kez patlıcan değil mantar musakka yapacağız! Vejetaryen bünyeleri gülümsetecek, et çeşitlerinden alamadıkları proteini içindeki mantardan alabilecekleri hem çok leziz hem de besin değeri çok yüksek bir tarifimiz var!

Vejetaryen mantar musakkanın bolca vitamin içeren zengin sebze çeşidi sayesinde özel akşam yemeği sofralarınızı süsleyebilir ya da gün ortasında biten enerjinizi yeniden kazanabilirsiniz.

Damaklarda tat bırakacak, süt ve tereyağı ile faydaları, un ile doyuruculuğu artan, yeşil ve kırmızı biberlerle renklenen, sarımsak ve fesleğen kokusu ile peşinden koşturacak, maydanozun aromatik büyüsü ile hayran edecek etkiye sahip vejetaryen mantar musakka ile hemen tanışın!

Son olarak kızarttığınız patlıcanların üzerinde lezzetli bir uykuya yatırdığınız malzemelerin üzerine bolca kaşar peyniri rendeleyip nefis bir yemek hazırlamak ve lezzete doymak için daha fazla geç kalmayın!

Vejetaryen mantar musakka tarifi, vejetaryen mantar musakka nasıl yapılır, vejetaryen mantar musakka yapılışı, vejetaryen mantar musakka nasıl hazırlanır, vejetaryen mantar musakka hazırlanışı, vejetaryen mantar musakka malzemeleri, nefis vejetaryen mantar musakka, ev yapımı vejetaryen mantar musakka ve daha birçok leziz tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Vejetaryen Mantar Musakka Yapımı:

1. İlk olarak beşamel sosu hazırlayalım; bunun için ufak bir tencere içerisine tereyağ ve un ilave edilir.
2. Un kokusu gidene karar kavrulur ve ardından soğuk süt ilave edilir ve hızlıca çırpılır.
3. Kıvam almaya başlayan sosa tuz karabiber ve muskat rendesi ilave edilir karıştırılır ve ocaktan alınır. İlerleyen zamanlarda daha da yoğunlaşacak olan sosu kullanacağımız zaman tekrar süt ilave edip kullanabilirsiniz. 
4. Mantarlı iç harcı için; Tavaya bir miktar yağ ilave edilir ardından soğanlar kavrulur sarımsak ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
5. Patlıcan hariç kalan tüm malzemeler sırasıyla ilave edilip pişmeye bırakılır.
6. İç harcını da hazırladıktan sonra patlıcanları pişirme işlemine geçebiliriz.
7. Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın.
8. Derin bir kabın içerisinde üzerlerine tuz ve su ilave edeler acısının çıkması için bekletin. Ardından süzüp kağıt havlu yardımı ile kurulayın. Çok derin olmayan bir tavaya yağ ilave ederek patlıcanları çevirerek kızartın kızarttığınız patlıcanları kağıt havlu serili bir tabağın içerisine alarak fazla yağlarının gitmesini sağlayın. 
9. Patlıcanlar soğuduktan sonra bir fırın kabının içerisine patlıcanları sizin ve üzerine hazırladığınız mantarlı harcı dökün tekrar mantar dizip.
10. Beşamel sos ve kaşar peyniri ilave edip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.  İsterseniz mantarlı harcın üzerine beşamel sos ilave edip üzerine patlıcanları ve kaşar peynirini ilave ederek pişirebilirisiniz. 
11. Mantar Pate için; Mantarlar ve sarımsaklar ince bir şekilde doğranır.
12. Bir tavada ilk olarak soğanlar kavrulur ardından sarımsak ilave edilir. Mantarlar da ilave edilerek suyunun çekmesi sağlanır ve ocaktan alınır.
13. Ekmekler dilimlenir tepsiye dizilir ve üzerlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürülür.
14. Karışık baharat ilavesidir yapıldıktan sonra ekmekler 15 dakika kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartılır.
15. Fırında ekmekler kızarırken bir mutfak robotunun içerisine mantarlı harç fındık krema ve maydanoz ilave edilerek robottan geçirilir.
16. Ekmekler fırından çıkınca üzerine robottan geçirdiğimiz harç bir çatal veya kaşık yardımı ile konularak servis edilir. Servis ederken üzerine ince kıyılmış taze soğan serpebilirsiniz. 

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER