10 TL Altı Tarifler: Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 7.895
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Aile bütçesine katkı sağlayan 10 TL altı tariflerimize devam ediyoruz. Yer aldığı her tarifi geleneksel Türk mutfağının efsane lezzetlerinden birine dönüştüren ince bulgur bu kez minik köfteler halinde yoğurt ve sosla buluşuyor. Sofranızın odağında olmaya aday lezzet dolu tarifimizi kaçırmayın.

Püf noktası:

Bulgur köftelerinin dağılmaması için haşlama suyuna az miktarda ayçiçek yağı ekleyin.

Servis önerisi:

Tereyağında yakılmış kuru nane ilavesiyle servis edebilir, çırpılmış yoğurda sarımsak püresi ekleyebilirsiniz.

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Yapımı:

1. Bulgur köftelerini hazırlamak için; derin bir tencereye aldığınız ince bulguru sıcak su ilavesiyle, kapağı kapalı bir tencerede 8-10 dakika kadar bekletin.
2. Bekletme süresi sonrasında şişen ince bulgurları; yumurta akı, un, domates salçası, ayçiçek yağı ve tuz ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.
3. Toparlanan bulgurlu köfte harcını küçük parçalara bölüp ellerinizi ıslattıktan sonra yuvarlayın. Serçe parmağı yardımıyla orta kısımlarına hafifçe bastırın.
4. Derin bir tencerede kaynamakta olan suya az miktarda ayçiçek yağı ilave edip hazırladığınız köfteleri kısa bir süre haşlayın. Fazla suyunu süzdürüp bir kısmını sos yapımında kullanmak üzere kenara ayırın.
5. Sosu için; uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları keskin bir bıçak yardımıyla kesin ya da rendeleyin.
6. Küçük bir sos tenceresine aldığınız zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Rendelenmiş domatesleri katıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Domates salçası ilave ettikten sonra koyu bir kıvam alana kadar pişirme işlemini sürdürün.
7. Köfteleri haşladığınız sıcak su ilavesiyle kıvamını açıp tuzla çeşnilendirdiğiniz sosu ocaktan alın.
8. Çukur bir servis tabağına aldığınız bulgur köftelerini; çırpılmış yoğurt ve sarımsaklı domates sos eşliğinde sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER