MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ispanak Sote Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Çorba ve salata tariflerinin yanı sıra yemeği de sağlıklı ve lezzeti olan ıspanakta sıra. Yanında yoğurtla vitamin dolu bir öğün sunan ıspanak sote tarifimizin detayları videomuzda.

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını, kurulayıp kuruttuktan sonra elinizle kopararak kullanın.

Pişirme önerisi:

Tabak tadınıza göre uygun baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.

Ispanak Sote Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • sarımsak

    1 diş
  • ıspanak

    500 gram
  • kırmızı biber

    1 adet orta boy
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/4 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Keskin bir bıçak yardımıyla ezdiğiniz sarımsağı incecik kıyın. 

  • 2. Adım

    Kök kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız ıspanak yapraklarının fazla suyunu alın. Bıçakla doğramak yerine elinizle küçük parçalara ayırın. 

  • 3. Adım

    Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizlediğiniz kırmızı biberi, ince uzun şeritler halinde kesin. 

  • 4. Adım

    Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve sarımsakları ekleyip kısa bir süre soteleyin. Kırmızı biberleri ekleyip karıştırın. 

  • 5. Adım

    Küçük parçalara ayırdığınız ıspanakları iki parti halinde ekleyip orta ateşte karıştırarak soteleme işlemini sürdürün. Hafif bir renk alan ıspanak soteyi ocaktan alıp sıcak ya da ılık olarak servis edin.