MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Trileçe Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Enfes bir Balkan tatlısına ne dersiniz? Anlık tatlı kaçamaklarının en masumlarından birini yaptık. Sütlü tatlı tariflerinin en hafif ve lezzetlilerinden trileçe. Pratik sütlü tatlı tarifi arayanlardansanız kolay trileçe tarifimizi mutlaka deneyin!

Trileçe Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    5 adet
  • şeker

    10 yemek kaşığı
  • ayçiçek yağı

    1 su bardağı
  • un

    10 yemek kaşığı
  • irmik

    5 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 paket
  • kabarma tozu

    1 paket
  • süt

    5 su bardağı
  • şeker

    5 yemek kaşığı
  • krema

    400 ml.
  • süt tozu

    2 yemek kaşığı
  • şeker

    5 yemek kaşığı
  • margarin

    1 yemek kaşığı
  • krema

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yumurta ve şekeri karıştırma kasesine alın ve köpük rengini alıncaya kadar iyice karıştırın.

  • 2. Adım

    Azar azar yağ ekleyin ve çırpmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Yağ iyice karıştıktan sonra, vanilyayı, irmiği, kabartma tozunu da ilave ederek karıştırın.

  • 4. Adım

    Tüm karışım iyice özleştiğinde karışımı pişireceğiniz tepsiye dökün.

  • 5. Adım

    Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve ısıtın.

  • 6. Adım

    Tepsinizi fırına alın ve 40-50 dakika pişirin.

  • 7. Adım

    Şerbet için tüm malzemelerinizi büyükçe bir kaba alın ve karışım köpük rengini alıncaya kadar iyice çırpın. 9. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabına alın ve soğutun. 10. Teflon tavaya şekeri koyun ve şeker karamelize olana kadar iyice karıştırın. 11. Margarin ve kremayı şekerin yanmasına izin vermeden hızlıca ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 12. Fırında pişirdiğiniz keki ılınınca, şerbeti daha iyi içine alması için üzerinde kürdanla delikler açın. 13. Buzdolabında soğuttuğunuz şerbeti kekin üzerine dökün. 14. Hamurun şerbeti iyice çekmesi için 30 dakika dinlendirin. 15. Hazırladığınız karameli üzerine dökün.

  • 9. Adım

    Hazırladığınız bu karışımı buzdolabına alın ve soğutun.

  • 10. Adım

    Teflon tavaya şekeri koyun ve şeker karamelize olana kadar iyice karıştırın.

  • 11. Adım

    Margarin ve kremayı şekerin yanmasına izin vermeden hızlıca ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

  • 12. Adım

    Fırında pişirdiğiniz keki ılınınca, şerbeti daha iyi içine alması için üzerinde kürdanla delikler açın.

  • 13. Adım

    Buzdolabında soğuttuğunuz şerbeti kekin üzerine dökün.

  • 14. Adım

    Hamurun şerbeti iyice çekmesi için 30 dakika dinlendirin.