BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK10'DK
-
PİŞİRME20'DK
-
KİŞİ SAYISI1 Porsiyon
Uzun zamandır hasret kalınan balık sezonunun da açılmasıyla birlikte keyifli ve leziz balık sofraları kurulmaya başlanır. Büyüğünden küçüğüne birçok balık çeşidi ile mevsimin taze yeşilliklerini birleştirip hazırlanan sofralar sayesinde keyfin ve lezzetin doruklarına çıkılır.
Birçok balık çeşidi; hafif bir sofra kurmak ve faydalı özellikte yemeklere yer vermek istendiğinde akla gelen ilk seçenekler arasında yer alır. Büyük balıkları mı yoksa küçük balıkları mı daha çok seversiniz bilemeyiz; ancak levrek, büyük bir çoğunluk için en sevilen balıklar arasında yer alır. Levrek balığı; yumuşacık beyaz eti, nefis lezzeti ile balık sevmeyenlerin bile gözdesidir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar ve kötü kolesterolden şikâyetçi yetişkinler için çok faydalı olan levrek, peki nasıl pişirilir? Mükemmel bir levrek yiyebilmek için pişirme aşamasında nelere dikkat etmek gerekir? Hangi püf noktalarına uyulursa lezzeti daha iyi olabilir? Levrek pişirmenin püf noktaları nelerdir?
Levrek balığının lezzetine lezzet katıp, besin değerlerini yok etmeden pişirmenin tüm detayları için videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!
Balık Marine Etmenin Püf Noktaları
Sosta kullanılan malzemeler yoğun olmamalı yoğun olursa balığın kendi kokusu ve lezzeti kaybolur o yüzden tadını bastırmamak gerekir.
Marine ederken cam veya porselen ürünler kullanın
Ufak balıklar en fazla 35-45 dakika marine edilmeli. Yapısı kalın ve pullu olan balıklar ise en fazla 1-2 saat marine edilmelidir.
Marine süresi uzarsa etin yapısı bozulabilir ve kullanılan baharatların tadını daha çok alacağı İçin balığın kendine has olan kokusu ve tadı değişebilir.
Diğer ufak deniz ürünleri içinse marine işlemi en fazla 30 dakika kadar olmalıdır.
Balıkları marine ederek pişirmek pişecek olan balığın pişme süresini de her zaman kısaltır.