Ağzı Açık Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,75/5 Toplam: 4 Oy
view 2.418
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Ağzı Açık Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kıyma ve hamur ikilisinin aşkına bayılanlar, bu lezzet önce damağınızı sonra ruhunuzu ele geçirecek; açın ağızları! Kızartırken kokusuyla davet edecek, hoş görüntüsü ile sofra düzeninize güzellik katacak, misafirlerinizin ağzını açık bırakacak bu yöresel lezzet ile aynı zamanda haritada bir yolculuğa çıkmış olacaksınız. Kasabınızdan en lezzetli kıymayı da kaptıysanız başarılı bir ağzı açık hazırlamanın önünde hiçbir engel kalmamış demektir! Detaylar için videomuzu izlemek sizden, şimdiden afiyetler dilemek bizden!

Ağzı açık yapımı, kolay ağzı açık nasıl yapılır, evde ağzı açık yapımı ve daha birçok yöresel lezzet için bizden ayrılmayın. Ağzı açık tarifi MigrosTV’de.

Püf Noktası:

Hamurları bekletirken üzerini hafif nemli bir bez ile örtmeyi unutmayın. Pişirme esnasında kıymaların dökülmesini önlemek için önce kıymalı, daha sonra kıymasız tarafını kızartın.

Servis Önerisi:

Kızaran ağzı açıkların zeminine bir peçete ekleyerek fazla yağın emilmesini sağlayabilirsiniz.

Ağzı açık yapımı:

1. Bir kap içerisinde yoğurt ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
2. Ardından içme suyunu ilave edip unu ekleyin.
3. Ele yapışmayan ve kolay açılabilen bir hamur elde edilmesi gerekiyor.
4. İyice yoğurup kıvam aldırdığınız hamuru beze şekline getirip üstünü kapatın ve 15-20 dakika dinlendirin.
5. İç harcı için soğan ve sarımsakları doğrayın. Kıymaya yumurta, un ve diğer baharatları karıştırıp iyice yoğurun.
6. Tezgahınızı hamurun yapışmaması için biraz unlayın ve yufkadan biraz daha kalın olacak bir şekilde merdane yardımıyla açın.
7. Ardından istediğiniz boyutta, yuvarlak bir şekilde kesip ortalarına 1 çorba kaşığı kadar kıymalı harçtan ilave edin.
8. Kenar kısımlarını kıvırıp tamamen üstü kapanmayacak biçimde şekil verin.
9. Bir tavaya sıvı yağ ekleyip iki tarafını da kızartın ve servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER