Armut Reçeli Tarifi
1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
1,00/5Toplam: 1 Oy
view 8.989
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Armut Reçeli Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Armudun iyisini bu kez kimselere kaptırmayıp onlardan unutulmayacak lezzette
bir reçel yapmaya hazır mısınız? Siz hazırsanız armut en tatlı haliyle bu kez
sofranıza reçel olarak katılmaya çoktan hazır, bizden önermesi!
Eklenen karanfille lezzeti şahlanan, şekerle usul usul kaynaşıp kızarmış
ekmekle anlamlanan, biraz anne biraz büyükanne lezzetidir; armut reçeli.
Genellikle kaşıklanır ama isterseniz kurabiye, tatlı gibi farklı tariflerde de yerini
hiç yadırgamaz, en şahane sonucu verir.
Mevsimin en iyi armutlarından bu kez farklı bir tarif deneyeyim diyorsanız
armut reçeli tarifi için kolları sıvayabilir, mutfağınıza doğru ilerleyebilirsiniz.
Kâselerinizi de hazırladıysanız daha fazla önünüzde durmayalım ve sizi hemen
videomuzun detaylarına davet edelim. Şimdiden afiyet, reçel olsun!
Armut reçeli tarifi gibi daha birçok reçel tarifi için bizi takip etmeye ve MigrosTV
Youtube kanalına abone olmayı unutmayın.
Tarifte kullanabileceğiniz en taze armutları Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş verebilirsiniz:
https://www.migros.com.tr/armut-santa-maria-kg-p-19c6a20

Armut Reçeli Yapımı:

1. Ayvaların kabukların güzelce soyun ve küp küp doğrayın.
2. Ardından bir tencerenin içerisine ayvaları ve şeker, ekleyip 4-5 saat bekletin.
3. Ardından ocağa alıp kaynatın. Hafif kıvam almaya başlayınca karanfili ve limon suyunu ekleyip kaynatmaya devam edin.
4. Üzeri hafif köpük köpük olunca tereyağını ilave edip pişirmeye devam edin.
5. Kıvamı size çok koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.
6. Son olarak kıvamı iyice koyulaşınca ocaktan alıp steril kavanozlara sıcak sıcak ekleyip ters çevirin ve soğuyan kadar bekletin.
7. Ardından serin ve kuru yerde saklayabilirsiniz. Kapağını açtıktan sonra mutlaka buzdolabında saklayın.

EN ÇOK İZLENENLER