Armut Reçeli Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 99
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Armut Reçeli Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kahvaltıda severek tüketeceğiniz, harika lezzeti ile yiyenleri büyüleyecek armut reçeli tarifi MigrosTV’de!

Armut Reçeli Yapımı:

1. Ayvaların kabukların güzelce soyun ve küp küp doğrayın.
2. Ardından bir tencerenin içerisine ayvaları ve şeker, ekleyip 4-5 saat bekletin.
3. Ardından ocağa alıp kaynatın. Hafif kıvam almaya başlayınca karanfili ve limon suyunu ekleyip kaynatmaya devam edin.
4. Üzeri hafif köpük köpük olunca tereyağını ilave edip pişirmeye devam edin.
5. Kıvamı size çok koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.
6. Son olarak kıvamı iyice koyulaşınca ocaktan alıp steril kavanozlara sıcak sıcak ekleyip ters çevirin ve soğuyan kadar bekletin.
7. Ardından serin ve kuru yerde saklayabilirsiniz. Kapağını açtıktan sonra mutlaka buzdolabında saklayın.

EN ÇOK İZLENENLER