Kuru Kayısılı Tavuk Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,10/5 Toplam: 5.698 Oy
view 58.458
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Kuru Kayısılı Tavuk Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yemek saatleri için pratik ve lezzetli çözümler MigrosTV’den geliyor. Mide dostu kuru kayısı ile balzamik sirkenin muhteşem uyumuyla sofranız da aşkınız kadar özel olacak!

Pratik ve lezzetli tarifler için MigrosTV’ye buyurun!

iyi-tavuk

 

Kuru Kayısılı Tavuk Yapımı:

1. Kuru kayısı ve kuru eriği bir kaseye koyun.
2. Üzerine balzamik sirkeyi de ekleyip karıştırın.
3. Soğanları ince ince doğrayın.
4. Sarımsakları üzerine tuz ekleyerek iyice dövün.
5. Sıvı yağı tencereye koyun.
6. İnce ince doğradığınız soğanları ve sarımsakları tencereye ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 7. Tavuk etlerini soğanların üzerine dizin ve iki yüzünü de iyice pişirin.
8. Tavukların üzerine bir tutam tuz, köri, kekik ve toz kırmızı biberi serpin.
9. Defne yapraklarını da tavuklarınızın üzerine koyun.
10. Biraz su ekleyin ve tencerenizin kapağını kapatarak 10- 15 dakika daha pişirin.
11. Balzamik sirke ile beklettiğiniz kuru kayısı ve kuru eriği küçük küçük doğrayın.
12. Yemeğinize ilave edin.
13. İyice karıştırdıktan sonra 15-20 dakika daha pişirin.
14. Tavuklarınızı ocaktan alın ve servis tabağına yerleştirin.
15. Yemeğinizi dilerseniz közlenmiş kırmızı biber yatağında servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER