MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mürdüm Eriği Reçeli
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Mürdüm eriği mevsimi geldiğinde onu yemeye doyamıyorsanız bu tatlı mı tatlı fikre bayılacaksınız demektir. İşte size mürdüm eriğinin vitaminlerinden yararlanabilmeniz için lezzetli bir yöntem; mürdüm eriği reçeli tarifine uymak!

Baştan söyleyelim, maalesef reçel için taze meyve keyfinizden biraz fedakârlık yapıp bir miktar mürdüm eriğini kenara ayırmanız gerekecek ama sonunda buna emin olun ki değecek!

Herkesin kolayca hazırlayabileceği kadar pratik bir yapılışı olan mürdüm eriği reçelinde ihtiyacınız olan en önemli malzeme tabii ki mevsimin en güzel mürdüm erikleri! Geri kalan her şeyin neredeyse kısık ateş üzerindeki tencerenin sihrine kaldığı bu nefis öneri için kolları hemen sıvayıp videomuzu izlemeye başlayın.

Reçeli daha da lezzetlendirecek çubuk tarçını ve şekerlenmesini önleyecek limon suyunu eklemeyi de sakın unutmayın! Minik kavanozlar, renkli kaseler ve çıtır çıtır ekmekler de hazırsa sıradaki kahvaltınızın çok daha lezzet dolu geçmesi için hiçbir engel yok demektir, şimdiden afiyet olsun!

Mürdüm Eriği Reçeli
MALZEMELER
  • mürdüm eriği

    2 Kg
  • toz şeker

    1,5 kg
  • limonun suyu

    1/2
  • sıcak su

    1 su bardağı
  • çubuk tarçın

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak erikleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın.

  • 2. Adım

    Bir tencerenin içerisine erikleri ve şekeri ekleyip bir gece bekletin.

  • 3. Adım

    Bir gece bekleyip suyunu salan erikleri ocağa alıp suyu ve tarçını ekleyip kaynatın.

  • 4. Adım

    Kıvam almaya başlayınca limon suyunu da ilave edip 5-10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp kavanozlarda saklayıp tüketebilirsiniz.