Babagannuş Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,14/5 Toplam: 7 Oy
view 55.021
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Babagannuş Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Patlıcanın her yemek çeşidine yakıştığını düşünenler, ana malzemesi patlıcan olan bu yemeğe bayılacak! Bir tutam Hatay’ın derinlikleri, bir tutam da tarih öncesi bulunan babagannuş, közlenmiş sebzelerin uyumlu birlikteliğine ortak olmanın heyecanına ortak ediyor. Közlenmiş sebzelerin yanı sıra tahinle de yapılan babagannuş, aslında Lübnan mutfağına ait mütebbel diye bir mezeye tekabül ediyor. Adana yöresinde de çokça yapılmakta olan bu yemek, farklı yerlere ait birçok insanın damak tadına uyum gösterebileceğinin kanıtı gibi adeta. O yüzden sizin de bayılacağınızı düşünüyor detayları videomuza saklıyoruz. Şimdiden afiyetler ola! Babagannuş nasıl yapılır, kolay babagannuş yapımı, nefis babagannuş tarifi ve daha birçok farklı tarif MigrosTV videolarında! Bizden ayrılmayın.

Babagannuş Yapımı:

1. Patlıcan, biber ve domatesleri fırında közleyin. Fakat biber ve domatesler patlıcanlara göre daha erken közleneceğinden, fırına ya daha geç girmesi yada daha erken alınması gerekir.
2. Közlenen sebzelerin kabuklarını soyup ufak parçalar halinde doğrayın.
3. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp bir tava içerisinde zeytinyağı ile kavurun.
4. Ardından közlenmiş patlıcanları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra domates ve biberleri de ilave edip kavurmaya devam edin.
5. En son baharatları ekleyin ve inçe kıyılmış maydonoz ile servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER