Baharatlı Gulaş Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,63/5 Toplam: 5.788 Oy
view 52.396
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Baharatlı Gulaş Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İyi etimizi Dünya mutfağına davet ediyoruz; Macaristan’ın geleneksel yemeklerinden birini yapıyoruz; gulaş. Genellikle dana eti, soğan ve kırmızı biberden yapılan gulaşın kökeni 9. yy’a dayanıyor. Gulaş adının, Macarca‘da “sığır güden kişi, çoban” anlamına geldiğini biliyor muydunuz?

Dana eti ile yapılmış yemekleri sevenlere, Fırında Patatesli Dana Eti tarifimizi öneriyoruz. Buyurun MigrosTV’ye!

Baharatlı Gulaş Yapımı:

1. Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
2. Soğanları soyup ince ince kıydıktan sonra domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
3.  Tavada tereyağını eritin; soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun.
4. Kırmızı pul biber ve sirke ilave edip karıştırın.
5.  Eti tavaya ilave edip karıştırdıktan sonra defneyaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin.
6. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin.
7. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
8.  Doğranmış domatesi ekleyip kapağı kapalı olarak ağır ateşte yaklaşık 1. 5-2 saat pişirin.
9. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.
10. Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın.
11. Sıcak olarak servis yapın.
.
100. lıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

EN ÇOK İZLENENLER