MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Baharatlı Gulaş Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME120'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

İyi etimizi Dünya mutfağına davet ediyoruz; Macaristan’ın geleneksel yemeklerinden birini yapıyoruz; gulaş. Genellikle dana eti, soğan ve kırmızı biberden yapılan gulaşın kökeni 9. yy’a dayanıyor. Gulaş adının, Macarca‘da “sığır güden kişi, çoban” anlamına geldiğini biliyor muydunuz?

Dana eti ile yapılmış yemekleri sevenlere, Fırında Patatesli Dana Eti tarifimizi öneriyoruz. Buyurun MigrosTV’ye!

Baharatlı Gulaş Tarifi
MALZEMELER
  • kuşbaşı

    800 gr
  • soğan

    4
  • defneyaprağı

    2
  • pul biber

    1 çay kaşığı
  • tereyağı

    80 gr
  • sirke

    1 çorba kaşığı
  • sarımsak

    4-5 Diş
  • et suyu

    1 su bardağı
  • domates

    4
  • kimyon

    1 tutam
  • mercan köşk

    1 tutam
  • tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Soğanları soyup ince ince kıydıktan sonra domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

  • 3. Adım

     Tavada tereyağını eritin; soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun.

  • 4. Adım

    Kırmızı pul biber ve sirke ilave edip karıştırın.

  • 5. Adım

     Eti tavaya ilave edip karıştırdıktan sonra defneyaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin.

  • 6. Adım

    Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin.

  • 7. Adım

    Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.

  • 8. Adım

     Doğranmış domatesi ekleyip kapağı kapalı olarak ağır ateşte yaklaşık 1. 5-2 saat pişirin.

  • 9. Adım

    Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.

  • 10. Adım

    Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın.

  • 11. Adım

    1. Sıcak olarak servis yapın. Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.