MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Barbunya Pilaki Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Meze ya da ana yemek olarak tüketilebilecek barbunya pilaki, protein ve B
grubu vitaminleri bakımından zenginliği, sağlığa olan birçok faydasıyla
sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Soğuk olarak servis edilmesi
sayesinde bir gün önceden hazırlanabilir. Böylelikle eve döndüğünde
yemeğinin hazırda beklemesini, üstelik beklerken daha da lezzetlenmesini
dileyenlerin gözdesidir. Tadan herkese hafif bir tokluk hissi armağan eder. Tam
kıvamında pişmiş, havucuyla patatesiyle gönüllü olarak kaynaşmış haliyle mest
edecek bir barbunya pilaki için siz de sofranızda ve midenizde yer açın!
Zeytinyağlı tariflere doymanızı sağlayacak, ızgara köfte ve balık gibi yemeklerin
yanına çok yakışacak barbunya pilaki yapılışını tüm detaylarıyla videomuzdan
öğrenebilirsiniz; şimdiden afiyet olsun!
Nefis barbunya pilaki tarifi ve daha birçok zeytinyağlı seçeneğin yapılışı için
bizden ayrılmayın.

Barbunya Pilaki Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet
  • sarımsak

    1 diş
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • domates

    1 adet
  • havuç

    1 adet
  • haşlanmış barbunya

    3 su bardağı
  • sıcak su

    4 su bardağı
  • toz şeker

    1,5 çay kaşığı
  • tuz

    2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencerenin içerisine yağı, rendelenmiş kuru soğanı ve sarımsaklar ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    Ardından salçayı ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip iyice pişirin.

  • 3. Adım

    Daha sonra ufak küpler halinde doğranmış olan patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 4. Adım

    Barbunya ve suyu da ekleyip pişmeye bırakın.

  • 5. Adım

    Kaynayınca içerisine baharatlarını da ekleyip tüm malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirip.

  • 6. Adım

    Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.