MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Boyoz Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

İsmini İspanyolcada “küçük somun” anlamına gelen “bollo” kelimesinin çoğul halinden alan, özellikle sabah kahvaltılarını taçlandıran lezzetlerin başında gelen boyoz, bol yağlı ve katmerli yapısı ile gönlümüzde katmer katmer yer açmıştır kendisine.

İzmir ziyaretine gidenler için şehrin daha yakından tanınmasını sağlayan özgü lezzetlerden, İzmirli olmayanların “Börek mi desek, poğaça mı?” kararsızlığını yaşadığı boyoz ile daha yakından tanışmaya hazır mısınız?  Üstelik bu kez İzmir’e bilet almanıza gerek yok. Yolculuk bu kez evinizin mutfağına doğru! Yani diyoruz ki hafta sonu kahvaltısı için İzmir’e gidemiyorsanız İzmir sofrasını evinize getirirsiniz, nasıl fikir?

Kahvaltı keyfinizi tamamlayacak, lezzetine doyulmayacak boyozlar için videomuzu izleyin.

Boyoz tarifi, boyoz nasıl yapılır, İzmir boyozu tarifi ve daha birçok pratik lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi:

Bekletmeden, sıcak olarak servis edebilir; yanına ekleyeceğiniz haşlanmış yumurta ile lezzetini tamamlayabilirsiniz.

Boyoz Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    2 adet
  • su

    1 çb.
  • sıvıyağ

    Yarım çb.
  • maden suyu

    1 şişe
  • kaşar peyniri

    200 gr.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Su ve sıvı yağ karışımını yufkanın yarısına bol miktarda sürüp ikiye katlayın.

  • 2. Adım

    Katladığınız yufkayı 4 eşit parçaya bölüp üçgenler haline getirip içerilerine rende kaşar peyniri ilave edip kenarlarını katlamadan rulo halinde sarıp ruloları yuvarlayın.

  • 3. Adım

    Gül böreği şeklinde yuvarladığınız yufkaları sık bir şekilde borcam içerisine alıp 1 şişe maden suyu ekleyip üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 5 saat dinlendirin.

  • 4. Adım

    Dinlenen yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180. derecelik fırında pişirin.