Boyoz Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 5 Oy
view 3.514
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Boyoz Malzemeleri

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İsmini İspanyolcada “küçük somun” anlamına gelen “bollo” kelimesinin çoğul halinden alan, özellikle sabah kahvaltılarını taçlandıran lezzetlerin başında gelen boyoz, bol yağlı ve katmerli yapısı ile gönlümüzde katmer katmer yer açmıştır kendisine.

İzmir ziyaretine gidenler için şehrin daha yakından tanınmasını sağlayan özgü lezzetlerden, İzmirli olmayanların “Börek mi desek, poğaça mı?” kararsızlığını yaşadığı boyoz ile daha yakından tanışmaya hazır mısınız?  Üstelik bu kez İzmir’e bilet almanıza gerek yok. Yolculuk bu kez evinizin mutfağına doğru! Yani diyoruz ki hafta sonu kahvaltısı için İzmir’e gidemiyorsanız İzmir sofrasını evinize getirirsiniz, nasıl fikir?

Kahvaltı keyfinizi tamamlayacak, lezzetine doyulmayacak boyozlar için videomuzu izleyin.

Boyoz tarifi, boyoz nasıl yapılır, İzmir boyozu tarifi ve daha birçok pratik lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi:

Bekletmeden, sıcak olarak servis edebilir; yanına ekleyeceğiniz haşlanmış yumurta ile lezzetini tamamlayabilirsiniz.

Boyoz Yapımı:

1. Su ve sıvı yağ karışımını yufkanın yarısına bol miktarda sürüp ikiye katlayın.
2. Katladığınız yufkayı 4 eşit parçaya bölüp üçgenler haline getirip içerilerine rende kaşar peyniri ilave edip kenarlarını katlamadan rulo halinde sarıp ruloları yuvarlayın.
3. Gül böreği şeklinde yuvarladığınız yufkaları sık bir şekilde borcam içerisine alıp 1 şişe maden suyu ekleyip üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 5 saat dinlendirin.
4. Dinlenen yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180. derecelik fırında pişirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER