BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK15'DK
-
PİŞİRME40'DK
-
KİŞİ SAYISI8 Porsiyon
İsmini İspanyolcada “küçük somun” anlamına gelen “bollo” kelimesinin çoğul halinden alan, özellikle sabah kahvaltılarını taçlandıran lezzetlerin başında gelen boyoz, bol yağlı ve katmerli yapısı ile gönlümüzde katmer katmer yer açmıştır kendisine.
İzmir ziyaretine gidenler için şehrin daha yakından tanınmasını sağlayan özgü lezzetlerden, İzmirli olmayanların “Börek mi desek, poğaça mı?” kararsızlığını yaşadığı boyoz ile daha yakından tanışmaya hazır mısınız? Üstelik bu kez İzmir’e bilet almanıza gerek yok. Yolculuk bu kez evinizin mutfağına doğru! Yani diyoruz ki hafta sonu kahvaltısı için İzmir’e gidemiyorsanız İzmir sofrasını evinize getirirsiniz, nasıl fikir?
Kahvaltı keyfinizi tamamlayacak, lezzetine doyulmayacak boyozlar için videomuzu izleyin.
Boyoz tarifi, boyoz nasıl yapılır, İzmir boyozu tarifi ve daha birçok pratik lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.
Servis Önerisi:
Bekletmeden, sıcak olarak servis edebilir; yanına ekleyeceğiniz haşlanmış yumurta ile lezzetini tamamlayabilirsiniz.