Pelin Dumanlı’dan Dana Nuar Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 6 Oy
view 9.679
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Dana Nuar Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Gastronom Pelin Dumanlı, MigrosTV mutfağına girdi ve MigrosTV izleyicileri için nefis yemek tarifleri hazırladı. Daha önce şahane bir düğün çorbası paylaşmıştık, şimdi de enfes bir dana nuar tarifinde sıra.

Dana Nuar Yapımı:

1. Patates ve sarımsakları önce yağlı kağıda, ardından alüminyum folyoya sarın ve fırın tepsisine koyun.
2. Bir miktar zeytinyağını dana nuarın üzerine sürüp, biraz tuz ekledikten sonra tavaya alın ve mühürleyin.
3. Önceden ısıtılmış fırının orta kısmına koyup, 1 buçuk saat boyunca pişmeye bırakın. Arzuya göre biberiye de koyabilirsiniz.
4. Piştikten sonra patatesleri çıkarın ve ikiye bölün. İçini hafifçe kaşıkla çıkartın ve bir kaba alın.
5. Kabın içerisine krema ekleyin. Krema yoksa tereyağı ve süt de ekleyebilirsiniz.
6. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
7. Karışımı patatesin içine doldurun ve üzerine kaşar peyniri ekleyin.
8. Üzerindeki kaşarın erimesi için patatesleri yeniden fırına koyun; üzerine lezzet vermesi için kekik de koyabilirsiniz.
9. Sarımsakları kaba alın, zeytinyağı ve tuz ile karıştırın.
10. Fırından çıktıktan sonra eti bir süre dinlendirin. Ardından eti dilimleyin ve servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER