MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Enginar Yemeği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Zeytinyağlı lezzetlerle dolu sofraların yıldızı, hafif öğle yemeklerinin ilk seçeneğidir enginar. Her damak zevkine uygun birçok seçeneği bulunur. Dolması da şahane olur etli yemeği de; salatasının da tadına doyulmaz zeytinyağlısına da…

Yemesi hafif, yapımı her ne kadar kolay olsa da dikkat etmeniz gereken ufak detaylar vardır. İyi bir enginar yemeği için malzemelerin ölçüsünü iyi ayarlamak gerekir. Faydalarından ve lezzetinden bir şey kaybetmeyen enginar yemeği için videomuzu izleyin. Şimdiden bol afiyet, bol sağlık dileriz!

Enginar yemeği nasıl yapılır, enginar yemeği tarifi, enginar yemeği püf noktaları, leziz enginar yemeği nasıl yapılır, enginar yemeği nasıl hazırlarım ve daha birçok lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Enginar Yemeği Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    4 yk.
  • enginar

    4
  • havuç

    1
  • sarımsak

    2 diş
  • limon suyu

    1/2
  • patates

    1
  • kuru soğan

    1
  • bezelye

    1 sb.
  • un

    1 yk.
  • su

    1.5 sb.
  • toz şeker

    1 çk.
  • tuz

    1 tk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir tencere içerisine zeytinyağı koyup iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra küp şeklinde doğramış olduğunuz havuçları pişirin.

  • 2. Adım

    Havuçlar yağa rengini bıraktıktan sonra soğan ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından unu ekleyin. Un kavrulduktan sonra suyu ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

  • 3. Adım

    Toz şeker ve tuzu da ilave edip patateslerin hepsini tencere içerisine alın. Daha sonra enginarları koyup üzerilerilerine bezelyeleri ekleyin.

  • 4. Adım

    Kapağını kapatıp 30 dakika pişirin ve soğuduktan sonra dereotu ile servis edebilirsiniz.