MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Enginarlı Bakla Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

 Enginar yapımında kullanılan başlıca malzemeler denince akla ilk olarak bezelye ve dereotu gelir. Özellikle de bezelye taneleri ile enginar adeta uyumlu bir aşk yaşar onu tadanları da bu aşkın peşine sürükler. Peki ya bakla ile enginarın aşkını bilir misiniz? Eğer ki bilmiyorsanız bizce vakit kaybetmeden hemen deneyin deriz. Bahar mevsiminin en güzel müjdelerinden olan enginar ve baklanın bir tarifte buluşarak nasıl harikalar yarattığına inanamayabilirsiniz; ama olanlar tamamıyla gerçek! Bu tarifte enginar ve baklanın hem faydaları hem de lezzetleri harmanlandı, daha n’olsun! Gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz az kalorili, çok sağlıklı bir öğün için kollar sıvansın ve doğru mutfağa gidilsin. Şimdiden afiyet olsun!

Enginarlı bakla tarifi, enginarlı bakla nasıl yapılır, enginarlı bakla yapımı, enginarlı bakla hazırlanışı, nefis enginarlı bakla ve daha birçok sağlık dolu lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Püf Noktası ;

  • Enginarların kararmaması için yemeğin içerisine yarım limon suyu ilave edebilirsiniz.
  • Servis için ince kıyılmış dereotu tercih edebilirsiniz.
Enginarlı Bakla Tarifi
MALZEMELER
  • taze bakla

    500 gr.
  • enginar

    3 adet
  • kuru soğan

    1 adet
  • salça

    1 tatlı kaşığı
  • zeytinyağı

    1 çay bardağı
  • şeker

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • su

    2 su su bardağı sıcak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencere içerisine zeytinyağını alıp kızdırın. Ardından ince doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.

  • 2. Adım

    Kavurmuş olduğunuz soğanlara salça ekleyerek kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Ardından sapları kesilip temizlenmiş olan baklaları ilave edip tuz ve şekeri ilave edin.

  • 4. Adım

    Daha sonra küp şeklinde kesmiş olduğunuz enginarları ilave edip 1-2 kere daha karıştırıp sıcak su ilave edin.

  • 5. Adım

    Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 40 dakika pişirip servis edin.