Güllaç Kızartması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,60/5 Toplam: 5.598 Oy
view 77.523
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Güllaç Kızartması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Daha önce güllacı pek çok çeşitte ele aldık, tariflerimize lezzet kattık. Şimdi güllaç daha farklı bir şekilde çıkıyor karşımıza; güllaç kızartma. Eğer farklı ve lezzetli tatlar arıyorsanız bu tarifimiz kaçırmayın. Güllaç kızartması bir o kadar da pratik hem de! Özel gün sofralarınıza da çok yakışacak bu tarifimizi kaçırmayın! Farklı tarifler için MigrosTV’ye bekliyoruz.

Güllaç Kızartması Yapımı:

1. Geniş bir tencerede şeker ile 2 bardak sütü şeker eriyinceye kadar kaynatın.
2. Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek sütle ıslatın.
3. Yaprakları ikiye katlayıp geniş kenarlarına Antep fıstığını paylaştırın.
4. Sigara böreği gibi sarın.
5. Şurup için, 2 bardak şeker ile 2 bardak suyu tencerede şurup kıvamında kaynatın.
6. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
7. Yumurtaları bir kapta çırpın.
8. Güllaç sarmalarını yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
9. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
10. Kızarmış güllaçları bir tepsiye alıp üzerine şurubu dökün.
11. Şurubu çekince fıstıkla süsleyip servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER