Güllaç mı, Börek mi Diyenlere; Güllaç Yufkasından Börek
6.793 votes, average: 4,05 out of 56.793 votes, average: 4,05 out of 56.793 votes, average: 4,05 out of 56.793 votes, average: 4,05 out of 56.793 votes, average: 4,05 out of 5
4,05/5Toplam: 6.793 Oy
view 79.562
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Güllaç Yufkasından Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pratik börek tarifleri MigrosTV‘de! İftar sofrasının sevilen tatlılarından güllacı pek çok farklı sunum ve lezzet ile daha önce sunmuştuk. Güllacı daha önce peynirli börek için kullanmış mıydınız? Farklı börek tariflerimizi kaçırmayın!

Güllaç Yufkasından Börek Yapımı:

1. Süt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu iyice çırpın.
2. Bu karışımı sos olarak kullanmak üzere kenara alın.
3. Küçük bir borcamı yağlayarak hazırlayın.
4. Borcamın içine güllaç yapraklarının yarısını kırarak döşeyin.
5. Güllaç yapraklarının arasına kaşıkla sostan dökün.
6. Yarısını döşedikten sonra iç malzemenizi serin.
7. Kalan güllaç yapraklarını da aralarına sos dökerek yerleştirin.
8. Tüm yapraklar bittiğinde kalan sosu döküp kaşar peyniri rendesi serpin.
9. Bu şekilde yarım saat bekletin, malzemeler iyice özleşsin.
10. 180 derece ısıtılan fırında 30 dakika kadar pişirin.
11. Üzeri nar gibi kızarınca böreğiniz servise hazır.

EN ÇOK İZLENENLER