Havuçlu Kek
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 8.463
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Birbirinden farklı kekler pişirip afiyetle tüketmeye bayılanlardan mısınız? Ben kek yaparken her yiyeceği malzeme edebilir, şahane sonuçlar çıkarırım diyor musunuz? O halde denemekten korkmayan tüm lezzet savaşçıları için nefis bir tarif önerimiz var, karşınızda havuçlu kek! İçeriğindeki doğal şeker sayesinde birçok tarife lezzet katan, özellikle bambaşka tatlı tarifleri yaratmakta uzman olan havuçları bu kez lezzetli bir kek yapımı için sahneye alıyoruz!

Bolca vitamin ve lezzet dolu bu kekin pişmesi için sabırsızlanacaksınız.Son derece pratik yapımı ile hemen hazırlayabilir, harika lezzeti ile en ünlü pastanelere, en popüler kafelere taş çıkartabilirsiniz. Havuçlu keki okuldan gelecek çocuğunuza tatlı bir sürpriz olarak sunabilir ya da çaya gelen komşunuza sohbet katığı edebilirsiniz.

Havuç sevmeyenin bile bayılacağı havuçlu kek için çaylar kaynamaya,çatallar dilimlemeye hazırlansın. Bizim tarif videomuz çoktan hazır, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Ardından sıvı malzemeleri ekleyip çırpın.
2. Unu ve diğer kalan malzemeleri ilave edin, çırpma işlemine devam edin.
3. Son olarak rendelenmiş havucu ilave edip spatula yardımı ile karıştırın.
4. Fırın kabının tabanına yağlı kağıtla kapatın kenarlarını tereyağ ile yağlayın.
5. Hazırladığınız kek karışımını kaba dökerek önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 40 dk pişirin.
6. Püf noktası: Şeker ve yumurtanın iyice çırpmak hamurunuzun daha iyi kabarmasını sağlar. Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanın. Kek piştikten sonra fırında 5-6 dk bekletip daha sonra dışarıya alın.

EN ÇOK İZLENENLER