MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kırpık Börek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Hamur işi tarifleri MigrosTV’de! Çay saatine hazır nefis börek tarifimiz lezzetiyle de sunumuyla da sofranıza çok yakışacak.

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz yufkaların günlük ve taze olmasına dikkat edin. Hazırladığınız sıvı karışımı kullandığınız yufka sayısına göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz iç harçlarla hazırlayabilirsiniz.

Kırpık Börek Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    2 adet
  • yumurta

    2 adet
  • süt

    3/4 su bardağı
  • zeytinyağı

    1/2 su bardağı
  • lor peyniri

    200 gram
  • kaşar peyniri

    1 su bardağı rendelenmiş
  • maydanoz

    10 dal
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane
  • pul biber

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir kaseye aldığınız yumurta, süt ve zeytinyağını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

  • 2. Adım

    Bol suda yıkayıp tek tek ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

  • 3. Adım

    Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve pul biber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 4. Adım

    Lor peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle kıvam verin.

  • 5. Adım

    Gelişigüzel kopardığınız yufka parçalarını ekleyip sıvı karışımla karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine alın.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirdikten sonra dilimler halinde servis edin.