MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Turuncu Mutfak’tan Tarifler: Balık İskender
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI1 Porsiyon

Bu hafta Turuncu Mutfak‘ta konuğumuz; Migros Pazarlama Departmanı İç Anadolu Bölge Direktörlüğü’nde görev yapan Serkan Sözen. Farklı ve nefis tarifimiz ise; balık iskender. Tarifimizin tüm detayları ve keyifli anlar için videomuzu izleyin. Turuncu Mutfak’ta pişen nefis yemekleri takip etmeye devam edin!

Turuncu Mutfak’tan Tarifler: Balık İskender
MALZEMELER
  • domates

    1 adet
  • biber

    1 adet
  • kırmızı biber

    1 adet
  • kaşar peyniri

    200 gr
  • labne

    1 yemek kaşığı
  • salça

    3 yemek kaşığı
  • galeta unu

    1 yemek kaşığı
  • muskat

    1 parça
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • sumak

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • şeker

    1 tatlı kaşığı
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • yoğurt

    2 su bardağı
  • levrek

    1 adet
  • pide

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Levreği çok küçük parçalar halinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Kırmızı biber ve soğanı ince kıyın.

  • 3. Adım

    Balık eti ile soğan ve kırmızı biberi geniş bir kasede harmanlayın.

  • 4. Adım

    Kaşar peynirini rendeleyin. Karışıma ilave edin.

  • 5. Adım

    1 yemek kaşığı galeta ununu ekleyin.

  • 6. Adım

    1 yumurtayı çırpın ve karışım kasesine alın.

  • 7. Adım

    Tuz ve karabiberi de ekleyerek harmanlayın.

  • 8. Adım

    Karışımdan köfteler hazırlayın. Kırmızı bibere bulayarak tabağa dizin.

  • 9. Adım

    Sos için sarımsakları kıyın. Tavada 3 yemek kaşığı yağı kzıdırarak sarımsakları kavurun.

  • 10. Adım

    1 yemek kaşığı biber, 3 yemek kaşığı domates salçasını ilave ederek kavurmaya devam edin.

  • 11. Adım

    Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, bir parça da muskat rendeleyerek ekleyin.

  • 12. Adım

    1 yemek kaşığı tereyağını da ilava edin.

  • 13. Adım

    Süzme yoğurt ve 1/4 oranında labne peyniri bir kasede karıştırın.

  • 14. Adım

    Pideleri sunum için kuşbaşı şeklinde doğrayıp tereyağında hafifçe kızartın. Bir tabağa dizin.

  • 15. Adım

    Köfteleri de tavada kızartarak 4'e bölün ve pidelerin üzerine alın.

  • 16. Adım

    Domates sosunu da tabağa ekleyin.

  • 17. Adım

    7. Yoğurt, sumak ve eritilmiş tereyağını da ilave ederek servise hazır hale getirebilirsiniz.