Hibeş Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,25/5 Toplam: 4 Oy
view 12.997
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
1

Hibeş Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Akdeniz mutfağının lezzetli bir üyesi! Tahin, limon ve çeşitli baharatların uyumuyla; hem ana yemeklerinizin yanında hem de aperatif servislerinizde lezzetiyle tüm duyu organlarınıza hitap eden tat. Sofraların özel lezzeti, hibeş tarifi MigrosTV’de. Hibeş tarifi ve daha fazla pratik, yöresel lezzetler için bizi takipte  kalın. Mutfakta harikalar yaratacağınız lezzetli ve pratik tarifler, kısa zamanda sağlıklı menüler yaratacağınız öneriler, tüm püf noktaları ile MigrosTV’de.

Püf noktası;
Taze sıkılmış limon suyu kullanmaya özen gösterin, sarımsakları pürüzsüz bir hal alana kadar havanda dövün.Meze iyice karıştırılmalı, tahinin yağı hibeş üzerine çıkmamalıdır.

Hibeş Yapımı:

1. Bir karıştırma kabına tahini alın, üzerine su ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
2. Taze sıkılmış limon suyunu ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
3. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuzla birlikte havanda dövün.
4. Sarımsak ve baharatları tahin karışımının üzerine ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
5. Hibeşi cam bir kavanozda kapağı kapalı olarak buzdolabında saklayın. Meze, atıştırmalık, farklı bir kahvaltılık ve sos olarak kış aylarında sevdiklerinizle paylaşın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER