İç Pilav Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,51/5 Toplam: 5.709 Oy
view 52.482
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

İç Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pilav pilav olalı böyle lezzet görmedi. Pek çok lezzetin kadim dostu bir iç pilav yapmaya ne dersiniz. Dolmalık fıstıktan kuş üzümüne, yenibahardan tarçına… Haydi, çok işimiz var!
Birbirinden lezzetli pilav tarifleri için MigrosTV’ye bekliyoruz.

İç Pilav Yapımı:

1. Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar su ekleyip ve bir kenara alın.
2. Yağınızı pilav tenceresine alıp üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun. 3. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
4. Tarçını, yenibaharı, dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, tuz ve karabiberi ekleyin.
5. Sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
6. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
7. Ocağı kapatıp üzerine kıyılmış dereotunu serpin.
8. Tencerenin ağzını kağıt havlu ile kapatın.
9. Demlendikten sonra tahta kaşıkla karıştırıp havalandırın.

EN ÇOK İZLENENLER