İslim Kebabı
1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
1,00/5Toplam: 1 Oy
view 974
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Her zaman yaptığınız köfteleri, her zaman yaptığınız patlıcan kızartmalarını unutun; çünkü bu tarifle iki tanıdık lezzetle yepyeni bir yemek hazırlıyoruz. Karşınızda, kürdan kebabı olarak da bilinen, Gaziantep yöresine ait; İslim kebabı!

Pratikliğiyle yapanı, lezzetiyle tadanı, sunumuyla herkesi mest edecek bu tarifin porsiyonluk hallerde hazırlanması da tabaklara paylaşım yaparken büyük kolaylık sağlıyor şimdiden söyleyelim! Yanına bol tereyağlı, tane tane dökülen pirinç pilavı hazırlamayı da sakın unutmayın. Geri kalan tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak kıymayı hazırlamakla başlayalım bir kabın içerisine kıymayı ardından tüm malzemeleri ilave edip iyice yoğurun yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bir tavaya sıvı yağ ilave edip kızdırın ardından köfteleri arkalı önlü kızartıp Ocak’tan alın.
2. Patlıcanları uzunlamasına inçe ince dilimleyin bir tavaya hafif yağ döküp patlıcan dilimlerini kızartın. Soğuması İçin bir kenara alıp bekletin.
3. Ardından sosu İçin bir sos tenceresine zeytinyağ sarımsak ve domatesi ekleyip kavurun baharatlarını ilave edip bir iki taşım kaynatıp Ocak’tan alın. Bir tabağın içerisine patlıcan dilimlerini artı işareti olacak şekilde yerleştirin orta kısmına hazırladığınız köftelerden ekleyip patlıcanla köfteyi kapatın üzerine dilimlediğiniz charliston biberi ve domatesi ekleyip kürdan batırın.
4. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi uygulayın. Bir fırın kabına dizip üzerlerine hazırlamış olduğunuz domatesli sosu döküp önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER