Izgara Dana Ciğer Tarifi

Izgara Dana Ciğer Malzemeleri

800 gr ızgara dana ciğer
1 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dal biberiye
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Arzuya öre tuz

IZGARA DANA CİĞER YAPIMI:

1. Zarları alınmış ızgaralık dana ciğeri dilimler halinde kesin.
2. Kuru soğanı gelişigüzel doğrayın.
3. Zeytinyağı, biberiye dalları, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle harmanlayıp buzdolabında, kapağı kapalı bir kapta 1 saat kadar dinlendirin.
4. Önceden ısıtılmış ızgara izli tavada, arkalı önlü ters çevirip kızarttıktan sonra arzuya göre kızarmış cherry domates ve yeşil biber eşliğinde servis edin.

Ciğer Kızartma Tarifi

Ciğer Kızartma Malzemeleri

1 kg kuşbaşı kuzu ciğeri
2 adet kuru soğan
4 adet patates
Sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
Bir miktar un

CİĞER KIZARTMA YAPIMI:

1. Derin bir kızartma tavasına sıvı yağı koyup kızdırın.
2. Unu bir kaseye koyun.
3. Yıkanmış ve suyu süzülmüş kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerlerini çok az parçalar halinde una bulayarak ciğerlerin üzerindeki unları silkip hemen kızgın yağa atın.
4. Çevirerek her tarafını kızartın.
5. Diğer taraftan patatesleri de küp küp doğrayıp kızartın.
6. Ardından piyazlık doğranan iki adet kuru soğanı, kuzu ciğerlerinin içine ekleyip, kırmızı pul biber, sumak, ince doğranmış maydanoz ve tuzunu ekledikten sonra harmanlayıp, kızartma patates eşliğinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER