Keşkek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,28/5 Toplam: 5.421 Oy
view 66.457
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Keşkek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Keşke keşkek olsa dediniz, oldurduk. Yukarıdaki videoda sizi öyle bir keşkek tarifi bekliyor ki tüm ezberleri bozduran cinsten. İddialı yaklaşımlar için bizden ayrılmayın; sofranızda keşkek tarifine de yer açın!

Etli taze fasulye, gül böreği ve lorlu erişte tariflerimizi izlediniz mi?

Keşkek Yapımı:

1. Buğdayları bir gece önceden suda ıslatın.
2. Suda beklemiş buğdayları tencereye almadan önce bir kaç kez sıcak suda yıkayın.
3. Sonra yıkadığınız buğdayları süzüp düdüklü tencereye koyun.
4. Buğdayların üstünü geçecek şekilde su ilave edip ateşe koyun.
5. Yüksek ateşe koyduğunuz buğdayları kısık ateşte 35-40 dakika haşlayın.
6. Pişmiş olan buğdayları süzüp başka bir tencereye alın.
7. Sonra eti tencereye alıp üstünü şekilde su ilave edin ve 45 dakika pişirin.
8. Tencereye aldığımız buğdayları rondo yardımı ile püre haline getirin.
9. Haşlanmış olan etin suyundan 1 bardak kadar koyun.
10. Etin suyu ile birlikte iyice karıştırın.Etleri bir tabağa küçük küçük didin.
11. Dittiğiniz etleri püre haline gelmiş buğdaylarla karıştırın.
12. Bu karışımı ateşe koyun,sürekli karıştırın.
13. Bir tatlı kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kısık ateşte biraz pişirin,  sonra ocaktan alın.
14. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ ile 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi kızdırın ve tabağa aldığınız keşkeğin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER