MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kete Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK60'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Yöresel lezzetlerin büyülü keşfinden keyif alanlar, her tür hamur işinin bünyeye mutluluk kattığını düşünenler, kete ile tanıştınız mı?  Yöreye göre değişik tarzlarda yapılmasına rağmen özü aynı olan kete ile tanışmadıysanız yaklaşın; ancak şimdiden uyaralım bu lezzet, damak dostu olabilir ama asla sağlık dostu değil. Öyle ki unlu mamül olmasının yanı sıra iç malzemesinde de kavrulmuş un ve yağ barındırıyor, hatta bu nedenle “Ekmeğin arasına kavrulmuş yağlı un eklemek de nesi?” gibi serzenişlere de haklı bir neden oluşturuyor.

Ancak ne kadar tartışılsa da içindeki kavrulmuş unu dökmemek için yeme yöntemi olarak bütünüyle ağzıma atayım, derken eşsiz lezzeti ile birden kendine bağlar ve ne olduğunu anlayamazsınız bile! Bayram yemeklerini de güzelleştirir, sıradan kahvaltıları da… Yanında da köyden gelmiş taptaze bir peyniriniz ve demli bir çayınız olursa değmesinler keyfinize!

Kete nasıl yapılır, evde kete yapımı, kolay kete yapımı ve daha birçok yöresel lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Kete Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    1 sb.
  • su

    1 sb.
  • toz şeker

    1 tk.
  • tuz

    1 tk.
  • sıvı yağ

    1 sb.
  • maya

    1 paket
  • sıvı yağ

    İç harcı için; 1/2 çb.
  • tereyağı

    2 yk.
  • un

    1 sb.
  • Yumurta sarısı

    Üzeri için;
  • Susam

  • çörek otu

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Maya, su, süt, sıvı yağ, şeker ve tuz karıştırma kabına alınır. Kontrollü olarak azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.

  • 2. Adım

    İç harç malzemeleri tavaya alınır ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.

  • 3. Adım

    Hamur mayalandırılmadan 2 bezeye ayrılır, bezeler tek tek açılır.

  • 4. Adım

    Erittiğiniz tereyağı sürülür ve rulo yapılır.

  • 5. Adım

    Rulo yapılan hamurdan küçük parçalar kesilir ve dik durumdayken elle bastırılır. El ile açılır ve tavada kavrulan iç harçtan konulup kare şekli verilir, üzerine çatalla delikler açılır.

  • 6. Adım

    Yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpilir. 200 derece de kızarana kadar pişirilir.