Kete Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 923
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Kete Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yöresel lezzetlerin büyülü keşfinden keyif alanlar, her tür hamur işinin bünyeye mutluluk kattığını düşünenler, kete ile tanıştınız mı?  Yöreye göre değişik tarzlarda yapılmasına rağmen özü aynı olan kete ile tanışmadıysanız yaklaşın; ancak şimdiden uyaralım bu lezzet, damak dostu olabilir ama asla sağlık dostu değil. Öyle ki unlu mamül olmasının yanı sıra iç malzemesinde de kavrulmuş un ve yağ barındırıyor, hatta bu nedenle “Ekmeğin arasına kavrulmuş yağlı un eklemek de nesi?” gibi serzenişlere de haklı bir neden oluşturuyor.

Ancak ne kadar tartışılsa da içindeki kavrulmuş unu dökmemek için yeme yöntemi olarak bütünüyle ağzıma atayım, derken eşsiz lezzeti ile birden kendine bağlar ve ne olduğunu anlayamazsınız bile! Bayram yemeklerini de güzelleştirir, sıradan kahvaltıları da… Yanında da köyden gelmiş taptaze bir peyniriniz ve demli bir çayınız olursa değmesinler keyfinize!

Kete nasıl yapılır, evde kete yapımı, kolay kete yapımı ve daha birçok yöresel lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

YAPILIŞI:

1. Maya, su, süt, sıvı yağ, şeker ve tuz karıştırma kabına alınır. Kontrollü olarak azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
2. İç harç malzemeleri tavaya alınır ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
3. Hamur mayalandırılmadan 2 bezeye ayrılır, bezeler tek tek açılır.
4. Erittiğiniz tereyağı sürülür ve rulo yapılır.
5. Rulo yapılan hamurdan küçük parçalar kesilir ve dik durumdayken elle bastırılır. El ile açılır ve tavada kavrulan iç harçtan konulup kare şekli verilir, üzerine çatalla delikler açılır.
6. Yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpilir. 200 derece de kızarana kadar pişirilir.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER