Kıbrıs Tatlısı Tarifi
58 votes, average: 3,90 out of 558 votes, average: 3,90 out of 558 votes, average: 3,90 out of 558 votes, average: 3,90 out of 558 votes, average: 3,90 out of 5
3,90/5Toplam: 58 Oy
view 76.479
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şerbetli tatlı sevenlerin beğenecekleri, unsuz tarifleri tercih edenlerin bayılacakları bir tarif!

Revaniyi anımsatan lezzeti, irmik tatlısını andıran havası ile kafaları karıştırırken bir yandan da trileçe ve kaymaklı kadayıfa olan benzerliğe göz kırpıyor. Yine de her ne olursa olsun farklı bir tatlı olma özelliğini kimseye kaptırmıyor.

Kıbrıs tatlısı; üzerindeki ipeksi kreması, Hindistan cevizinin aromatik büyüsü derken sizi de misafirlerinizi de kolayca etkilemeye talip!

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, nefis Kıbrıs tatlısı, kolay Kıbrıs tatlısı nasıl yaparım, evde Kıbrıs tatlısı yapımı ve daha birçok farklı tarif için bizden ayrılmayın.

Servis Önerisi;

Buzdolabında en az 6-8 saat kadar soğuttuktan sonra dilimler halinde tüketebilirsiniz.

Kıbrıs Tatlısı Yapımı:

1. Şerbetin soğuk olması gerektiği için ilk olarak şerbetin yapımından başlamalısınız. Tencereye suyu ve şekeri döküp kaynatın. Kaynayan şerbete vanilya ekleyin ve 10 dakika sürekli olarak kaynadıktan sonra altını söndürüp soğuması için kenara alın.
2. Keki için bir kap içerisine yumurta ve şekeri alıp çırpın. Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Önceden sıvı yağ ile yağladığınız borcama kek harcını dökün.
3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbetin tamamını tatlınızın üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için bekletin.
4. Kreması için krem şanti dışındaki tüm malzemeleri tencere içerisinde muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
5. Kıvam aldıktan sonra ocak üstünden alın ve krem şantiyi ekleyip, blender yardımıyla çırpın.
6. Kekin üzerine bu karışımı dökün ve soğuması için buzdolabında bekletin. Daha sonra üzerine hindistan cevizi döküp servis edin. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER